Ελκυστικές οι επενδύσεις σε ακίνητα στο Λονδίνο

Οι επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στο Λονδίνο, σε ακίνητα και σε παροχές πιστώσεων απασχόλησαν το διαδικτυακό συνέδριο “London Investment Outlook”, το οποίο διοργάνωσε η Consulco, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου.

Εταιρείες κολοσσοί στον χώρο των επενδύσεων σε Λονδίνο και στην ευρύτερη Ευρώπη ανέλυσαν όλες τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον επενδυτικό τομέα στο Λονδίνο.

Οι ευκαιρίες της κρίσης
«Κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων οι επενδυτές πρέπει να αναλάβουν τη διαχείριση κινδύνου που είναι απαραίτητη για την προστασία του πλούτου τους, αλλά ταυτόχρονα να επωφελούνται από τις ευκαιρίες που μπορούν να προσφέρουν οι εποχές», υπογράμμισε ο CEO της Consulco, Μάριος Χατζηρούσος.
 
Επεσήμανε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων οικονομικής κρίσης, όπως αυτή της Leeman Brother το 2008, η Consulco επένδυσε στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου επιτυγχάνοντας μέση απόδοση επένδυσης 30% ετησίως για τα επόμενα πέντε συναπτά έτη.
 
Αναφερόμενος στην ιστορικά χαμηλή στερλίνα, τα χαμηλά επιτόκια, το χαμηλό κόστος κεφαλαίου και τις ευκαιρίες απόκτησης ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξήγησε ότι  «ίσως είναι καιρός να δράσουμε για να επωφεληθούμε από μια επερχόμενη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη».

Τα ακίνητα αποδίδουν
Φαίνεται ότι το Λονδίνο θα έχει πιθανώς το ισχυρότερο ριμπάουντ από οποιονδήποτε ευρωπαϊκό αντίπαλο, τόνισε από την πλευρά του ο Μιχάλης Ταννούσης, Director of Investment Services, Consulco, με τα ακίνητα να καταγράφουν τις καλύτερες αποδόσεις ως assets τα τελευταία χρόνια.

Όπως ανέφερε, οι παγκόσμιοι επενδυτές αναζητούν πιο καινοτόμες επενδυτικές ευκαιρίες που αποδεικνύεται ότι προσθέτουν αξία στο χαρτοφυλάκιό τους, τη στρατηγική πλούτου και την κατανομή περιουσιακών στοιχείων. «Με ενεργές δραστηριότητες στο Λονδίνο, τη Λευκωσία, τη Μόσχα και το Ντουμπάι, προσπαθούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους επενδυτές, συμβούλους και διαχειριστές κεφαλαίων επενδυτικές λύσεις με κύριο στόχο την ελαχιστοποίηση του επενδυτικού κινδύνου και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων», είπε σχετικά.

Επεσήμανε ακόμα ότι παρά τις τρέχουσες προκλήσεις λόγω πανδημίας που οδήγησαν σε παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, η Consulco συνεχίζει να προσφέρει σταθερές αποδόσεις στους επενδυτές της, μετριάζοντας παράλληλα όλους τους σχετικούς κινδύνους.

Ανακάμπτει η επιχειρηματική δραστηριότητα του Λονδίνου
Την επιστροφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου στην ανάπτυξη καταδεικνύουν έρευνες επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο διαδικτυακό συνέδριο της Consulco, καταγράφεται μία ανοδική πορεία όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία μετατράπηκε σε ανάπτυξη, μέχρι και τον Αύγουστο.
 
Σύμφωνα με τον Richard Holt, Head of Global Cities Research, Oxford Economics, αν και οι τομείς της φιλοξενίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, που αποτελούν τμήματα του λιανικού εμπορίου, έχουν πληγεί σοβαρά, δεν αποτελούν τους κύριους τομείς αύξησης του ΑΕΠ στο Λονδίνο.

Το Λονδίνο, όπως είπε, είναι ένα πρώτης τάξης παράδειγμα πόλης που έχει επωφεληθεί από τους τομείς της οικονομίας των οποίων οι εργαζόμενοι κατάφεραν να εργαστούν από το σπίτι: τις επαγγελματικές, συμβουλευτικές, ψηφιακές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.


Οι επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα 
Γραφεία, εμπορικά και βιομηχανικά κτήρια καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου.

Μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου η Helene Demay, Executive Director, MSCI ανέλυσε τις αξιόλογες αποδόσεις που προσφέρει η αγορά ακινήτων του Λονδίνου, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι με βάση τον τριμηνιαίο δείκτη ακινήτων MSCI UK, τα ακίνητα σε βάθος πενταετίας μπορούν να αποδώσουν έως 4,7%, ενώ σε δέκα χρόνια η απόδοσή τους υπολογίζεται στο 7,4%.

Σύμφωνα με την σχετική μελέτη, τα βιομηχανικά κτήρια έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση που φτάνει το 11,5%, ενώ τα ξενοδοχεία (9,8%), τα οικιστικά ακίνητα (9,3%) και τα γραφεία (8,9%) ακολουθούν.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα