Ανάπτυξη για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Λονδίνου

InBusinessNews  19/10/2020 11:30
Ανάπτυξη για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Λονδίνου

Ανάπτυξη για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Λονδίνου

InBusinessNews  19/10/2020 11:30
Την επιστροφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου στην ανάπτυξη καταδεικνύουν έρευνες επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναμένεται να παρουσιαστούν στο επερχόμενο διαδικτυακό συνέδριο της Consulco, με τίτλο «London Investment Outlook», που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, από τον Μάιο άρχισε μία ανοδική πορεία όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία μετατράπηκε σε ανάπτυξη, μέχρι και τον Αύγουστο.
 
Το Λονδίνο επωφελήθηκε από εργασίες Work from home
Σύμφωνα με παρουσίαση που θα κάνει ο Richard Holt, Head of Global Cities Research, Oxford Economics, αν και οι τομείς της φιλοξενίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, που αποτελούν τμήματα του λιανικού εμπορίου, έχουν πληγεί σοβαρά, δεν αποτελούν τους κύριους τομείς αύξησης του ΑΕΠ στο Λονδίνο.

Το Λονδίνο είναι ένα πρώτης τάξης παράδειγμα πόλης που έχει επωφεληθεί από τους τομείς της οικονομίας των οποίων οι εργαζόμενοι  κατάφεραν να εργαστούν από το σπίτι: τις επαγγελματικές, συμβουλευτικές, ψηφιακές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

To πιο πάνω ισχύει ιδιαίτερα για το Εσωτερικό Λονδίνο και την κεντρική επιχειρηματική περιοχή.

Ισχυρότερο από τους ανταγωνιστές του το 2021
Κεντρική πρόβλεψη για το 2021 και τα επόμενα χρόνια είναι ότι το Λονδίνο θα παρουσιάσει μια ισχυρή ανάκαμψη (αύξηση του ΑΕΠ κατά 7,4% το 2021), η οποία φαίνεται ότι θα είναι ισχυρότερη συγκριτικά με πολλές άλλες ανταγωνιστικές πόλεις του εξωτερικού, όπως είναι το Παρίσι (6,7%), το Μιλάνο (6,5%), η Φρανκφούρτη (5,3%) και η Μαδρίτη (4,9%).  

Οι προβλέψεις αυτές αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες και την ανταγωνιστικότητα του Λονδίνου. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το περιθώριο αβεβαιότητας που υπάρχει, λόγω των καταστάσεων, είναι πολύ μεγάλο.
 
Εστιατόρια, δημόσιες συγκοινωνίες, ξενοδοχεία και αεροδρόμια
Παράλληλα, βάσει στοιχείων που θα παρουσιαστούν στο διαδικτυακό συνέδριο της Consulco, τον Αύγουστο οι κρατήσεις σε εστιατόρια του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψαν μεγάλη αύξηση και έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας, ωστόσο τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν ξανά.

Από τον Ιούνιο σημειώνεται ανάκαμψη και στις δημόσιες συγκοινωνίες (μετρό και λεωφορεία) του Λονδίνου, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται μέσα στον Σεπτέμβριο.

Αντίθετα, τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων του Λονδίνου, όπως και γενικότερα του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεχίζουν να παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Την ίδια ώρα, πάντως, η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια του Λονδίνου ανεβαίνει με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό, με τους αριθμούς ωστόσο να είναι σε μεγάλη απόκλιση συγκριτικά με τα κανονικά δεδομένα της πρωτεύουσας.

Για online εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας