Μ. Χατζηρούσος: Οι επενδυτές να επωφελούνται από τις ευκαιρίες της κρίσης

«Κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων οι επενδυτές πρέπει να αναλάβουν τη διαχείριση κινδύνου που είναι απαραίτητη για την προστασία του πλούτου τους, αλλά ταυτόχρονα να επωφελούνται από τις ευκαιρίες που μπορούν να προσφέρουν οι εποχές».
 
Το μήνυμα αυτό έστειλε ανοίγοντας το διαδικτυακό συνέδριο London Investment Outlook ο CEO της Consulco, Μάριος Χατζηρούσος.
 
Τόνισε ότι κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων οικονομικής κρίσης, όπως αυτή της Leeman Brother το 2008, η Consulco επένδυσε στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου επιτυγχάνοντας μέση απόδοση επένδυσης 30% ετησίως για τα επόμενα πέντε συναπτά έτη.
 
Σε αυτό το σημείο, πρόσθεσε, έχουμε μια ιστορικά χαμηλή στερλίνα, χαμηλά επιτόκια, χαμηλό κόστος κεφαλαίου και ευκαιρίες απόκτησης ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Ίσως είναι καιρός να δράσουμε για να επωφεληθούμε από μια επερχόμενη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη», υπογράμμισε ο κ. Χατζηρούσος.
 
Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της Consulco, ο κ. Χατζηρούσος ανέφερε ότι τα τελευταία 10 χρόνια η εταιρεία έχει επιτύχει ένα αξιοσημείωτο ιστορικό επενδύσεων στο Λονδίνο. «Έχουμε εξαγοράσει, αναπτύξει και διαχειριστεί ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε Soho, Covent Garden, Farringdon, Bermondsey και άλλες περιοχές του κεντρικού Λονδίνου. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε επιτύχει μια μέση καθαρή απόδοση 11,1% ετησίως για τους επενδυτές μας», σημείωσε ο CEO της Consulco.
 
Επιπλέον, πρόσθεσε, μέσω της London Credit, η Consulco παρέχει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα δάνεια στην επιχειρηματική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Όλα τα δάνεια εξασφαλίζονται έναντι ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Επιτυγχάνουμε μια άψογη απόδοση ανάκτησης δανείων με καθαρή απόδοση 6, 0% ετησίως για τους επενδυτές μας για τα τελευταία δέκα χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Χατζηρούσος.
«Μετά από όλα αυτά, πιστεύουμε ότι ο σκοπός της επένδυσης είναι να αποφέρει καρπούς», υπογράμμισε.
 
Τέλος,  κ. Χατζηρούσος απαριθμώντας τους ισχυρούς δεσμούς που έχει η Κύπρος με το Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσε ότι η κυπριακή επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα παρακολουθεί με ενδιαφέρον το τι συμβαίνει εκεί, ειδικά σε αυτές τις στιγμές που το Λονδίνο αντιμετωπίζει προκλήσεις τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω του Brexit.
 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας