Ακίνητα: Η καλύτερη μακροχρόνια επένδυση στο Λονδίνο

Γραφεία, εμπορικά και βιομηχανικά κτήρια εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου.

Εν μέσω πανδημίας και παρά την αρνητική συνολική απόδοση που προσέφεραν τα ακίνητα τον Ιούνιο του 2020 ένεκα της πτώσης της αξίας τους, ο τομέας του real estate παραμένει η πιο ισχυρή επένδυση και το asset με την καλύτερη μακροχρόνια απόδοση.

Στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου από την Consulco «London Investment Outlook», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, από τις 3:30 μ.μ.- έως τις 4:30 μ.μ., η Helene Demay, Executive Director, MSCI θα αναλύσει τις αξιόλογες αποδόσεις που προσφέρει η αγορά ακινήτων του Λονδίνου, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αποδόσεις πέραν του 11%
Με βάση τον τριμηνιαίο δείκτη ακινήτων MSCI UK, τα ακίνητα σε βάθος πενταετίας μπορούν να αποδώσουν έως 4,7% ετησίως, ενώ σε δέκα χρόνια η απόδοσή τους υπολογίζεται στο 7,4% ετησίως.

Ενώ η πανδημία επέδρασε αρνητικά στους περισσότερους τομείς ακινήτων από τον φετινό Μάρτιο, εντούτοις φωτεινές εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι υπεραγορές, η υγειονομική περίθαλψη και τα οικιστικά ακίνητα, τομείς οι οποίοι είχαν ετήσιες αποδόσεις 4,5%, 6,4% και 4,5% αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Όπως θα εξηγήσει η κ. Demay, η αγορά ακινήτων προσφέρει αποδόσεις σε βάθος δεκαετίας 7,4% ετησίως, με τα βιομηχανικά κτήρια να έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση που φτάνει το 11,5% ετησίως και τα ξενοδοχεία (9,8% p.a.), τα οικιστικά ακίνητα (9,3% p.a.) και τα γραφεία (8,9% p.a.) να ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναλυθούν τόσο οι τρέχουσες επενδυτικές συγκυρίες, όσο οι επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στο Λονδίνο σε ακίνητα και σε παροχές πιστώσεων, που τις καθιστούν πολύ ελκυστικές για επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Για online εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους