Ακίνητα: Η καλύτερη μακροχρόνια επένδυση στο Λονδίνο

InBusinessNews  19/10/2020 09:50
Ακίνητα: Η καλύτερη μακροχρόνια επένδυση στο Λονδίνο

Ακίνητα: Η καλύτερη μακροχρόνια επένδυση στο Λονδίνο

InBusinessNews  19/10/2020 09:50
Γραφεία, εμπορικά και βιομηχανικά κτήρια εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου.

RELATED ARTICLESΕν μέσω πανδημίας και παρά την αρνητική συνολική απόδοση που προσέφεραν τα ακίνητα τον Ιούνιο του 2020 ένεκα της πτώσης της αξίας τους, ο τομέας του real estate παραμένει η πιο ισχυρή επένδυση και το asset με την καλύτερη μακροχρόνια απόδοση.

Στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου από την Consulco «London Investment Outlook», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, από τις 3:30 μ.μ.- έως τις 4:30 μ.μ., η Helene Demay, Executive Director, MSCI θα αναλύσει τις αξιόλογες αποδόσεις που προσφέρει η αγορά ακινήτων του Λονδίνου, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αποδόσεις πέραν του 11%
Με βάση τον τριμηνιαίο δείκτη ακινήτων MSCI UK, τα ακίνητα σε βάθος πενταετίας μπορούν να αποδώσουν έως 4,7% ετησίως, ενώ σε δέκα χρόνια η απόδοσή τους υπολογίζεται στο 7,4% ετησίως.

Ενώ η πανδημία επέδρασε αρνητικά στους περισσότερους τομείς ακινήτων από τον φετινό Μάρτιο, εντούτοις φωτεινές εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι υπεραγορές, η υγειονομική περίθαλψη και τα οικιστικά ακίνητα, τομείς οι οποίοι είχαν ετήσιες αποδόσεις 4,5%, 6,4% και 4,5% αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Όπως θα εξηγήσει η κ. Demay, η αγορά ακινήτων προσφέρει αποδόσεις σε βάθος δεκαετίας 7,4% ετησίως, με τα βιομηχανικά κτήρια να έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση που φτάνει το 11,5% ετησίως και τα ξενοδοχεία (9,8% p.a.), τα οικιστικά ακίνητα (9,3% p.a.) και τα γραφεία (8,9% p.a.) να ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναλυθούν τόσο οι τρέχουσες επενδυτικές συγκυρίες, όσο οι επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στο Λονδίνο σε ακίνητα και σε παροχές πιστώσεων, που τις καθιστούν πολύ ελκυστικές για επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Για online εγγραφές κάντε κλικ εδώ.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας