ΑΠΟΕΛ, αποκλεισμός και οικονομικές επιπτώσεις (στοιχεία)

Ο αποκλεισμός από την Σλόβαν Λίμπερετς και κατ’ επέκταση από τους Ομίλους του  Europa League, είναι δεδομένο ότι θα έχει οικονομικές επιπτώσεις στην εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που θα ισχύσει κάτι τέτοιο. Ούτε το οικονομικό έτος 2018 δεν είχε ιδιαίτερα ευρωπαϊκά έσοδα αφού δεν πέρασε στους ομίλους του Europa League όταν αποκλείστηκε από την Αστάνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία, τη συγκεκριμένη χρονιά, τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν σε 14,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόλις τα 2,4 εκατ. ευρώ προέρχονταν από την ΟΥΕΦΑ.

Ενδεικτικά, ένα χρόνο προηγουμένως, το 2017 τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 26,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 16,9 εκατ. ευρώ χαρακτηρίστηκαν ως έσοδα από την ΟΥΕΦΑ. Είναι ξεκάθαρη η μείωση που καταγράφεται στα έσοδα της εταιρείας την χρονιά που δεν προκρίθηκε σε ευρωπαϊκούς ομίλους, παρόλο που άλλες κατηγορίες εσόδων, όπως τα δικαιώματα από ποδοσφαιριστές παρουσίασαν αύξηση. Ως αποτέλεσμα, στο τέλος του έτους η εταιρεία παρουσίασε ζημιά 5,1 εκατ. ευρώ αφού το συνολικό κόστος πωλήσεων έμεινε σχεδόν το ίδιο, κοντά στα 20 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: Οικονομικές καταστάσεις ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ 2018.

Όσον αφορά το 2019, τα στοιχεία που δημοσιεύει η ΚΟΠ δεν είναι όσο αναλυτικά όσο τις προηγούμενες χρονιές. Με συμμετοχή στους Ομίλους του Europa League, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 19,9 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα η ζημιά να περιοριστεί στις 147 χιλ. ευρώ. Για σκοπούς σύγκρισης, τη χρονιά 2017 η εταιρεία έκλεισε με κέρδος 1,5 εκατ. ευρώ.

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο