Ο OPEC συζητά πώς να απαντήσει στον κινεζικό ιό

Ο θανατηφόρος ιός που ξέσπασε στην Κίνα, προσθέτει "καύσιμο" στις συνομιλίες των παραγωγών πετρελαίου για περαιτέρω μείωση καθώς ο OPEC και η Ρωσία συζητούν την επίδραση του ιού, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του OPEC.

Το ξέσπασμα του θανατηφόρου κοροναϊού έχει προσβάλει περισσότερους από 2.700 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 80, κυρίως στην Κίνα, προκαλώντας ανησυχίες για επιβράδυνση στον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως.

Οι υπουργοί του OPEC και της Ρωσίας συζητούν το πώς θα ανταποκριθούν στην κρίση. Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για μια έκτακτη συνεδρίαση.

Αλλά οι ανησυχίες για την κινεζική πετρελαϊκή ζήτηση συμπεριλαμβάνονται στις συζητήσεις μεταξύ του καρτέλ και της Ρωσίας για να περικόψουν περαιτέρω την παραγωγή ή να επεκτείνουν τις περικοπές μέχρι το τέλος του έτους.

"Μία από τις επιλογές που συζητήθηκαν είναι οι βαθύτερες περικοπές", τόνισε ένας αξιωματούχος του OPEC.

Η Σαουδική Αραβία έχει μέχρι στιγμής προειδοποιήσει για την ανάγκη αντίδρασης στην επιδημία του κοροναϊού.

Ο υπουργός Ενέργειας του Βασιλείου, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, απέδωσε την μείωση των τιμών του πετρελαίου σε "ψυχολογικούς παράγοντες" και δήλωσε πως "θα έχει περιορισμένη επίδραση στην παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση".

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού IN Business
ΙΝ Βusiness 1000+: Οι Μεγαλύτερες Εταιρείες της Κύπρου
Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού IN Business