ACER: Έτσι θα μπορέσουν τα κράτη-μέλη να έχουν διασυνοριακά περιθώρια ισχύος 70% με βάση τη νέα νομοθεσία

Ο ευρωπαϊκός ρυθμιστής, ACER, δημοσίευσε τις συστάσεις του για το πως τα κράτη-μέλη θα μπορέσουν να επιτύχουν διασυνοριακά περιθώρια ισχύος 70% από τις αρχές του 2020 με βάση τη νομοθεσία που υιοθέτησε η Ε.Ε. νωρίτερα φέτος.

Συγκεκριμένα, η νομοθεσία περιορίζει τις καταστάσεις όπου οι διαχειριστές μειώνουν τον όγκο της διασυνοριακής ισχύος για να επιλύσουν ζητήματα συμφόρησης στις ζώνες δημοπράτησής τους, όπως τονίζεται.

"Ο ACER εργάζεται εδώ και χρόνια για να προωθήσει την αύξηση της διασυνοριακής ισχύος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη επάρκεια και καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές", σημειώνει ο ρυθμιστής.
 
Στη σύστασή του περιλαμβάνει τρόπους υλοποίησης του 70% στις διασυνδέσεις, καθώς και πρόβλεψη για τις ρυθμιστικές αρχές να παρακολουθούν την υλοποίηση αυτού του στόχου, αλλά και βοήθεια προς τα κράτη-μέλη ώστε να αξιολογήσουν πόσο απέχουν από το στόχο και τι χρειάζονται. 
 
ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit