Powered by

Κάτω οι φετινές πληρότητες των ξενοδοχείων

Με τον κυπριακό τουρισμό να διανύει φέτος μία από τις δυσκολότερες σεζόν των τελευταίων χρόνων- οι οποίοι κατέγραψαν μεγάλα ρεκόρ- αντίστοιχο είναι και το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews από παράγοντες της αγοράς, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι κατά 10% πιο κάτω σε σχέση με το 2018. 

Διαβάστε ακόμα: Νέα καταστήματα στο The Mall of Cyprus

Το γεγονός αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, δηλαδή το κλείσιμο αεροπορικών εταιρειών, όπως η Cobalt, η Germania και η Wow Air, η ανάκαμψη της Τουρκίας ως τουριστικού προορισμού, η ισοτιμία της στερλίνας και του ρουβλιού, η πτώση της τουρκικής λίρας και το άνοιγμα της Αιγύπτου. Πέραν των πιο πάνω, όμως, η εικόνα επηρεάζεται και από την αύξηση των κλινών των ξενοδοχειακών μας μονάδων.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι μεγαλομέτοχοι των κυπριακών εταιρειών

Επαρχίες με αδυναμίες 
Αναφορικά με τις πληρότητες ανά επαρχία, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος βρίσκουν λίγο πιο μπροστά την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ενώ αδυναμίες παρουσιάζουν Πάφος και Λεμεσός. 

Πάντως, οι τιμές για το φετινό καλοκαίρι έχουν μειωθεί κατά 10%-15% και αυτό λόγω του ότι έχουν πέσει κατά πολύ και οι τιμές που προσφέρει ο ανταγωνιστικός προορισμός της Μαγιόρκα- στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει το πλήγμα που προκλήθηκε στην αγορά της από το κλείσιμο σειράς αεροπορικών εταιρειών.

Όσον αφορά τους Κύπριους, όπως μας μεταφέρθηκε, η ζήτηση τους για εγχώριες διακοπές είναι αυξημένη το φετινό καλοκαίρι (ιδιαίτερα για μονοήμερα και διήμερα).

Διαβάστε ακόμα: Μαριλένα Βαρνάβα: Oι άνθρωποι μας είναι η ραχοκοκαλιά του οργανισμού μας

Δύσκολοι οι υπολογισμοί
Πρέπει να σημειωθεί ότι για τον υπολογισμό των πληροτήτων των ξενοδοχειακών μονάδων απαιτούνται πολύπλοκες διαδικασίες, αφού ο αριθμός των αφίξεων που δίνεται από τα αεροδρόμια πρέπει να αντιπαρατεθεί με τους αριθμούς των τοπικών συνδέσμων ξενοδόχων.

Στην εξίσωση πρέπει πάντα να υπολογίζονται και οι τουρίστες που περνούν το οδόφραγμα και επιλέγουν τη διαμονή στα κατεχόμενα, καθώς επίσης και όσοι προτιμούν τη λύση του Airbnb, της βίλας ή και σπιτιών τα οποία ενοικιάζονται από ξένους που ζουν στο εξωτερικό. 

Η εικόνα είναι συγκεχυμένη και η λύση εκτιμάται πως μπορεί να δοθεί με τη σύσταση ενός ανεξάρτητου θεσμού για τον τουρισμό, δηλαδή με ένα Ινστιτούτο Εθνικών Μελετών, ανάλυσης στατιστικής και σχεδιασμού πολιτικής.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)