Powered by

ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επανάσταση στην εκπαίδευση στη βιώσιμη φιλοξενία σε όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) Λευκωσίας, υπό την αιγίδα του GreenHost Project, με τίτλο «Vocational Excellence, Policy & Enterprise United for Hospitality Management Skills Adapted on Environmental Footprint Methods», η ΕΤΑΠ Λευκωσίας θα παίξει, μαζί με άλλους 18 εταίρους, κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της διαχείρισης της φιλοξενίας, με έμφαση στη βιωσιμότητα.

Συγκεκριμένα, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας θα συνεργαστεί με μια κοινοπραξία 19 εταίρων από 7 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Σλοβενίας και της Πορτογαλίας, για την προώθηση της καινοτομίας και την προώθηση της περιβαλλοντικής ευθύνης στον τομέα της φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τους πόρους της, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας δεσμεύεται να προωθήσει τους στόχους και τους στόχους του έργου, που περιλαμβάνουν την προώθηση της επαγγελματικής αριστείας και τη δημιουργία Κέντρων Επαγγελματικής Αριστείας στις χώρες εταίρους.

Ο Θεόδωρος Κρίνγκου, Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας ανέφερε ότι το έργο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές στον κλάδο της φιλοξενίας και να δημιουργήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον τουρισμό.

Το GreenHost Project χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συνολικό προϋπολογισμό €2.485.102,00 και διάρκεια 48 μηνών από τις 15 Μαρτίου 2024 έως τις 14 Μαρτίου 2028.

Δειτε Επισης

Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Θάνος Μιχαηλίδης: Μειωμένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο