Σύντομα θα καταβληθούν οι ενισχύσεις στους αιγοπροβατοτρόφους

Εντός Απριλίου ή Μαΐου θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι ενισχύσεις σε σχέση με τη Συνδεδεμένη Στήριξη Αιγοπροβάτων για το 2018.

Η Συνδεδεμένη Στήριξη Αιγοπροβάτων για το έτος 2018, αφορά σε κοινοτικούς πόρους, ενώ για σκοπούς συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνέδριου, απαιτούνται όπως προηγηθούν συγκεκριμένοι έλεγχοι και διαδικασίες.  

Σε απάντησή του στη Βουλή, ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής τονίζει ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι που απαιτούνται στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις έχουν ολοκληρωθεί και έπεται η αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων από τον ΚΟΑΠ.  

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό, η καταβολή των ενισχύσεων εκτιμάται ότι θα αρχίσει σε περίπου δύο μήνες, ήτοι τον ερχόμενο Απρίλιο/Μάιο.

Σημειώνεται επίσης ότι η καταβολή των ενισχύσεων στους συμμετέχοντες στο Μέτρο 14-Καλή Διαβίωση των Ζώων-Αιγοπροβάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις για ζημιές που επισυνέβησαν το 2018 σε καλλιέργειες, πριν το τέλος του 2018 έχει καταβληθεί το 50% των αποζημιώσεων και η καταβολή του υπόλοιπου ποσού αναμένεται να αρχίσει άμεσα.

Τέλος, ο υπουργός Γεωργίας διαβεβαιώνει ότι όλες οι πιο πάνω διαδικασίες παρακολουθούνται και υλοποιούνται με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή καταβολή των ενισχύσεων και αποζημιώσεων στους δικαιούχους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο