McCAFE®

H εταιρεία McDonald´s™ έκανε την επίσημη είσοδό της στην κυπριακή αγορά τον Ιούνιο του 1997, με το πρώτο εστιατόριο στις Φοινικούδες στη Λάρνακα. Σήμερα, 22 χρόνια μετά, λειτουργεί συνολικά 18 εστιατόρια σε όλη την Κύπρο με περισσότερους από 1000 εργαζόμενους. Ο καφές υπήρχε στο μενού των McDonald´s από το 1948, την πρώτη μέρα λειτουργίας τους από τους αδελφούς McDonald’s και συνέχισε να υπάρχει όταν ανέλαβε ο Ray Kroc το 1955. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σε μία εποχή που ο καφές γινόταν όλο και πιο δημοφιλής, τα McDonald´s επεκτείνονται επιχειρηματικά και ανοίγουν το πρώτο McCafé® στο Swanston Street, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Από το 1993 μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει 5044 καταστήματα McCafé παγκοσμίως και σήμερα κατατάσσεται στην 4η θέση στη λίστα με τις καλύτερες αλυσίδες καφέ στον κόσμο.

Eννέα ΜcCafé στην Κύπρο
Tο πρώτο ΜcCafé στην Κύπρο άνοιξε στη Σκαρίνου το Μάρτιο του 2011, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας προορισμός με ποικιλία ροφημάτων και μοναδική εμπειρία. Από τότε άνοιξαν ακόμα 8 branches: Στην Έγκωμη και στο καινούργιο εστιατόριο στα Λατσιά στη Λευκωσία, στη Γερμασόγεια και στα Πολεμίδια στη Λεμεσό, στις Φοινικούδες στη Λάρνακα, στους Τάφους των Βασιλέων και στο ανακαινισμένο εστιατόριο McDonald’s στη λεωφόρο Δημοκρατίας στην Πάφο, καθώς και στο Παραλίμνι. Η δημιουργία του McCafé εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της McDonald’s, που αποσκοπεί στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και στη δημιουργία μικρών, αλλά ωραίων και σημαντικών στιγμών στην καθημερινότητά του. 
 
Ευρεία γκάμα επιλογών

To ΜcCafé αποτελεί ένα χώρο χαλάρωσης με δυνατότητα επιλογής ποιοτικών ζεστών καφέδων και ροφημάτων, όπως Cappuccino, Café Latte, Hot Chocolate,Tea, Café Americano και κρύων καφέδων, όπως Φραπέ, Ice Blended και Smoothies. Με την ευρεία γκάμα ροφημάτων στο ΜcCafé είναι διαθέσιμες διάφορες επιλογές για τους λάτρεις του καφέ, αλλά και για τους υπόλοιπους καταναλωτές που προτιμούν διαφορετικές ζεστές και δροσερές γεύσεις αναλόγως της εποχής. Την καλοκαιρινή περίοδο μεγαλύτερη κατανάλωση έχει το Frappe και το Freddo Cappucino. Το χειμώνα οι πελάτες μας επιλέγουν ζεστά ροφήματα με ιδιαίτερη προτίμηση σε Cappucino, Latte και Americano.

Οι καταναλωτές μπορούν να συνοδεύσουν το ρόφημά τους με γλυκά της αρεσκείας τους όπως cakes, cookies, muffins και donuts από γνωστά brands. Εξυπηρετούμε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα καθημερινά και προσπαθούμε συνεχώς να ανταποκρινόμαστε στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε πελάτη.
 
Με ποιότητα και ευθύνη

Το McCafé είναι ένας χώρος που μπορούν οικογένειες, αλλά και παρέες, να απολαύσουν ποικιλία ροφημάτων σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η ποιότητα του καφέ, αφού προέρχεται από 100% κόκκους Arabica, δίνοντας μια μοναδική, έντονη και πλήρη γεύση, σε συνδυασμό με ισορροπημένη μυρωδιά.

Τα παγκόσμια πρότυπα και προδιαγραφές που ακολουθούν αυστηρά τα McDonald’s για τα τρόφιμα επιτρέπουν τη συνεργασία μόνο με παγκοσμίως εγκεκριμένους προμηθευτές και αυτό ισχύει και για τα προϊόντα του McCafé.

Η ποιότητα επιτυγχάνεται όχι μόνο από τους κόκκους καφέ των McCafé, αλλά και από τους ειδικά εκπαιδευμένους Βaristas, που τυγχάνουν συνεχούς και συστηματικής εκπαίδευσης στην τέχνη του καφέ προκειμένου να πετύχουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Η McDonald´s και τα McCafé έχουν περιβαλλοντική ευσυνειδησία και στοχεύουν μέσα στο 2019 να είναι πιστοποιημένοι 100% από τη Rainforest Alliance, διασφαλίζοντας ότι ο καφές τους προέρχεται από βιώσιμες πηγές. Μέχρι το 2025 οι συσκευασίες των πελατών θα προέρχονται από ανανεώσιμες, 100% ανακυκλώσιμες ύλες, ή άλλες πιστοποιημένες πήγες.
 
Value for money

Ο Κύπριος καταναλωτής είναι λάτρης του καφέ και αυτός είναι κι ο λόγος που υπάρχουν πολλές και διαφορετικές αλυσίδες σε μια τόσο μικρή αγορά. Δεν πίνει καφέ μόνο το πρωί, αλλά όλες τις ώρες της ημέρας για ποικίλους λόγους. Είναι το ρόφημα που θα πιει για να ξυπνήσει, όταν θα βγει με τους φίλους του, πριν και μετά το φαγητό. Ο καφές είναι μέρος της κουλτούρας μας και είναι ταυτισμένος με την έννοια της παρέας και της φιλοξενίας. Η κατανάλωση καφέ είναι αρκετά μεγάλη στην Κύπρο κι αυτό δεν θα αλλάξει. Αυτό που άλλαξε τα τελευταία χρόνια είναι η απαίτηση των καταναλωτών για πιο ποιοτικό καφέ και η υιοθέτηση των τάσεων του εξωτερικού, όπως η αναζήτηση εξειδικευμένων καφέδων συγκεκριμένης προέλευσης ή διαφορετικών γεύσεων με την προσθήκη αρωμάτων. Πλέον μπορούν να ξεχωρίσουν τον καλό καφέ, γι’ αυτό τον αναζητούν και τον επιλέγουν. Θα ψάξουν να βρουν το συνδυασμό ποιότητας και χαμηλής τιμής.
 
Συνεχής αναβάθμιση

Παρά το γεγονός ότι είμαστε μια μικρή αγορά, υπάρχει μεγάλος αριθμός επιλογών για τον καταναλωτή και συνεπώς οι απαιτήσεις αυξάνονται. Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της εποχής, να εκσυγχρονιστούμε, τόσο όσον αφορά στους χώρους όσο και στα προϊόντα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Αδιαμφισβήτητα, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στο χώρο της εστίασης, αλλά αυτό μας κινητοποιεί να ψάχνουμε λύσεις και τρόπους, έτσι ώστε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας και να προσφέρουμε στον πελάτη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι καλό για την αγορά και τον καταναλωτή να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Family Restaurants Andreou Co. Ltd
Διεύθυνση:
Λεωφόρος Αθηνών 30-32, 6023, Λάρνακα
Ταχυδρομικό κιβώτιο: 42150, 6531, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 24818131
E-mail: info@mcdonalds.com.cy
 

Δειτε Επισης

McCAFE®
Α. ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ
CRM.COM
The business of coffee