Προχωρούν κανονικά οι σχεδιασμοί για τον EastMed

Προχωρούν κανονικά οι σχεδιασμοί σε σχέση με το έργο που αφορά τον αγωγό EastMed και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση οποιουδήποτε, ανέφερε σήμερα καλά ενημερωμένη πηγή του ΚΥΠΕ.

Ακολουθείται η διαδικασία που υλοποιείται για όλα τα έργα, επεσήμανε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε πως θα έχουμε και εμείς καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά τη γεωλογία μας και τις ανακαλύψεις για να παρθεί μια απόφαση».

Σημείωσε, περαιτέρω, πως υπάρχει αρκετό αέριο για όλα τα έργα αφού ήδη η Κύπρος έχει τα κοιτάσματα “Γλαύκος” και “Καλυψώ” και το Ισραήλ το μισό κοίτασμα Λεβιάθαν για το οποίο ψάχνει ακόμα για αγοραστή.

Σε ό,τι αφορά το πότε θα γίνουν οι επόμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτό εξαρτάται, για καθαρά τεχνικούς λόγους, από το πότε θα ξεκινήσουν άλλες γεωτρήσεις στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit