Α. Πίττας: Στο ξεκίνημα κάποιοι με είπαν τρελό

Όταν ξεκίνησα την Medochemie αρκετοί εταίροι με θεώρησαν τρελό εκφράζοντας αμφισβητήσεις για την παραγωγή κυπριακών φαρμάκων. Αυτό ανέφερε ο Δρ. Ανδρέας Πίττας, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Medochemie Ltd κληθείς να σχολιάσει ποιο θεωρεί ως μεγαλύτερο του επίτευγμα στην επιχειρηματική του πορεία.
 
Μιλώντας ενώπιον του 2oυ Business Leaders Summit ο κ. Πίττας υπογράμμισε πως παρά τις αμφισβητήσεις ορισμένων για την ικανότητα της Κύπρου να παράγει φάρμακα, σήμερα η Κύπρος εξάγει περισσότερα φάρμακα από όσα χρειάζεται ολόκληρη η Κύπρος. 
 
Η Medochemie σήμερα διαθέτει 13 υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες με τις 9 από αυτές να βρίσκονται στην Κύπρο και τις υπόλοιπες τέσσερις στο εξωτερικό. Ο κ. Πίττας ανέφερε πως τα εργοστάσια στην Άπω Ανατολή έχουν σαν στόχο να δώσουν καλύτερες ευκαιρίες στην περιοχή η οποία καταγράφει θεαματική άνοδο αυτή την περίοδο.
 
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, ο κ. Πίττας ανέφερε πως δεν υφίσταται οικονομική κρίση αλλά ορισμένα κατάλοιπα της όπως η υψηλή ανεργία η οποία, εκτίμησε, θα αναχαιτιστεί σε τρία με τέσσερα χρόνια. Πρόσθεσε πως υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω της μεγάλης αστάθειας που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο. Εξέφρασε παράλληλα προβληματισμούς από το γεγονός, όπως υπογράμμισε, ότι στο πηδάλιο της εξουσίας κρατών-κλειδιά στη Δύση βρίσκονται άτομα με λιγότερα προσόντα.
 
Την ίδια ώρα, ο κ. Πίττας προέτρεψε τα επιχειρηματικά στελέχη να αγαπούν τη δουλειά τους, να μην επαναπαύονται και να επιδιώκουν να φθάσουν ακόμη ψηλότερα. «Η δουλειά μας είναι περίπλοκη και απαιτητική και θα πρέπει να επιδεικνύουμε ζήλο, αποφασιστικότητα και όρεξη για δουλειά». 
 
Ερωτηθείς κατά πόσον τον απασχολεί η διαδοχή της διοίκησης της επιχείρησης, ο κ. Πίττας ανέφερε πως και τα τρία του παιδιά δραστηριοποιούνται στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά υπογράμμισε πως δεν υπάρχει βασιλική οδός που οδηγεί στην διαδοχή. Έχει ζητηθεί, είπε, η βοήθεια ειδικών που θα βοηθήσουν αρκετά στη σωστή διαδοχή.
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής
Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο