ΠτΔ: Στόχος της Τουρκίας είναι να ελέγξει του φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου

Για στόχο της Τουρκίας να ελέγξει τους φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου και την πορεία διοχέτευσης τους προς την Ευρώπη, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Συνεδρίου Mediterranean Oil and Gas Forum 2018.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ούτως ή άλλως απόλυτα κατοχυρωμένοι και τα προσχήματα περί τάχα προστασίας των Τ/κ είναι απλά το προκάλυμμα για τους στόχους της Τουρκίας να ελέγξει τους φυσικούς πόρους ή την πορεία διοχέτευσης του φυσικού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη, να μετατραπεί δηλαδή σε ένα ενεργειακό κέντρο προμήθειας της Ευρώπης.
 
Ερωτηθείς για τη χθεσινή Σύνοδος της Βάρνας ο Πρόεδρος ανέφερε ότι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως έχουν διατυπωθεί έχουν μεταφερθεί προς την Τουρκία και οι δηλώσεις των Προέδρων Τουσκ και Γιούγκερ ήταν σαφέστατες. «Αν ελήφθησαν ή όχι τα μηνύματα από Τουρκία αυτό θα το δούμε στη συνέχεια», είπε.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit