Στη Σουηδία το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο
09:04 - 19 Νοεμβρίου 2018

«Το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σχεδιάζει να κατασκευάσει η γερμανική εταιρεία E.ON. Με σημερινή της ανακοίνωση, η εταιρεία ενημερώνει για την απόφαση της να επενδύσει σε αιολικό πάρκο (Nysater), ισχύος 475 MW στη Σουηδία. Η κατασκευή του αιολικού σταθμού θα γίνει σε κοινοπραξία με την Credit Suisse Energy Infrastructure Partners (CSEIP).

Ειδικότερα, η CSEIP αναλαμβάνει το 80% της χρηματοδότησης με την γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας να επιμερίζεται την κατασκευή και τη λειτουργία του σταθμού σύμφωνα με την σχετική μακροπρόθεσμη συμφωνία που έχει συναφθεί και αφορά την λειτουργία και την συντήρηση του έργου. Η EO.N θα διατηρήσει στην κυριότητα της το 20%. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, η συνολική επένδυση ανέρχεται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ.
«Αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να επεκτείνουμε την θέση μας στην αγορά αιολικής ενέργειας στην κατηγορία των χερσαίων σταθμών στην Ευρώπη», σημειώνει σχετικά η διευθύνων σύμβουλος της EO.N Climate and Renewables, Anja-Isabel Dotzenrath.
Πρόσθεσε ακόμη, πως η ανάληψη του εν λόγω έργου σημαίνει σημαντική επέκταση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας στην Σκανδιναβική χώρα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εργασίες κατασκευής σχεδιάζεται να ξεκινήσουν φέτος και η ολοκλήρωση του έργου προγραμματίζεται για τα τέλη του 2021. Το πάρκο θα αποτελείται από 114 τουρμπίνες της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας Nordex.
energypress.gr