HELLENIC TECHNICAL ENTERPRISES LTD

H Ηellenic Technical Enterprises Ltd (Η.Τ.Ε.) είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και τεχνολογίας, με πολυετή εμπειρία και έντονη δραστηριότητα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

H εταιρεία παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις και τις ανάγκες της αγοράς, βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας και παρέχει πάντοτε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ιδρύθηκε το 1976 και είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας. Αρχικά παρείχε προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα των αναλογικών τηλεπικοινωνιών, ενώ σύντομα επεκτάθηκε στην ψηφιακή τεχνολογία και πληροφορική. Παράλληλα ανέπτυξε δραστηριότητα σε διάφορες ηλεκτρομηχανολογικές υπηρεσίες, με εξειδίκευση στον τομέα της ενέργειας, καθώς επίσης και στη διαδραστική εκπαιδευτική τεχνολογία, όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Ξενοφώντος, Διευθυντής Τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Διαδραστικών Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών.

Η δραστηριότητά της εκτείνεται στους εξής τομείς:
• Πληροφορική, τεχνολογία και προγράμματα
• Θέαση
• Τηλεπικοινωνίες
• Συστήματα αδιάλειπτης ενέργειας (UPS)
• Εκπαιδευτική τεχνολογία
• Τεχνολογίες για τη διαχείριση υγρών καυσίμων
• Τεχνολογίες για εξοικονόμηση ενέργειας
• Χάραξη με τη χρήση της τεχνολογίας Laser (Laser Engraving)
 
ΛΥΣΕΙΣ

Η Hellenic Technical Enterprises Ltd διακρίνεται για την εμπειρία της στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνολογίας, που συνδυάζουν στρατηγικό σχεδιασμό, σύγχρονη αισθητική και καινοτόμες λειτουργίες. Παρέχει υπηρεσίες υποδομών, προωθεί και υποστηρίζει προϊόντα και λύσεις Workgroup και Enterprise Computing σε όλες τις πλατφόρμες. Προσφέρει μια σειρά αντίστοιχων υπηρεσιών πληροφορικής και λογισμικού όπως:
• Μελέτη, ανάλυση και σχεδιασμό λύσεων
• Ολοκληρωμένες λύσεις επιχειρηματικής συνέχειας (Business Continuity, Backup and Disaster Recovery)
• Λύσεις αποθήκευσης δεδομένων
• Δικτύωση και ασφάλεια
• Εικονική Διαμοίραση (Virtualization)
• Λύσεις Υπολογιστικού Νέφους και Νεφοϋπολογιστικής (Cloud Computing)
• Υποδομές επιχειρηματικών λύσεων
• Ανάπτυξη λογισμικού
• Συντήρηση και Υποστήριξη
• Εκπαίδευση

Αναλυτικότερα η εταιρεία διαθέτει, ανάμεσα σε άλλα, τα πιο κάτω:

Πλατφόρμα Theasis
Η εταιρεία έχει αναπτύξει και προσφέρει την πλατφόρμα Theasis, η οποία παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης γηπέδων, θεάτρων και άλλων ψυχαγωγικών χώρων, όπως είναι η διαδικτυακή έκδοση εισιτηρίων, το ηλεκτρονικό εισιτήριο (e-ticket), ο αυτοματοποιημένος έλεγχος εισόδου, σχετικές εφαρμογές για κινητά κτλ.
 
Τηλεπικοινωνίες
Ως εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της UNIFY από το 1996 έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές τηλεφωνικών κέντρων, υλοποιώντας λύσεις για μεγάλα ξενοδοχεία, τράπεζες, αεροδρόμια και άλλους οργανισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό.
 
Διαδραστική εκπαιδευτική τεχνολογία
Η Η.Τ.Ε. έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 2.000 διαδραστικούς πίνακες της Promethean σε δημόσια σχολεία, ιδιωτικές σχολές, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς. Τα τρισδιάστατα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν νέους μαθητές, συνδυάζοντας εικόνα, ήχο και κίνηση.
 
Τρισδιάστατη εκτύπωση
 Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, με τη χρήση οικολογικών και εύκολων στην επεξεργασία υλικών, δημιουργούν στερεά αντικείμενα από ένα ψηφιακό σχέδιο.
 
Αδιάλειπτη παροχή ενεργείας (UPS)
Παρέχονται συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν αξιόπιστη και υψηλής απόδοσης προστασία σε προβλήματα τροφοδοσίας και επικίνδυνων ηλεκτρικών παρεμβολών.
 
Τεχνολογίες διαχείρισης υγρών καύσιμων

Η Η.Τ.Ε. δραστηριοποιείται και στον τομέα της προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης όλου του φάσματος του εξοπλισμού πρατηρίων βενζίνης και τερματικών πετρελαιοειδών. Αναλαμβάνει έργα κατασκευών και ανακατασκευών πρατηρίων, συντήρησης αντλιών και μηχανημάτων, εγκαταστάσεις ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τοποθέτηση και συντήρηση συστημάτων αέρος και καθαρισμού δεξαμενών, εξοπλισμό για εγκατάσταση και διαχείριση υγραερίου LPG.
 
Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας
Τα τελευταία χρόνια η Η.Τ.Ε παρέχει υπηρεσίες και στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις φωτισμού με την προμήθεια ή την εγκατάσταση λαμπτήρων LED υψηλής τεχνολογίας.
 
Χάραξη με τη χρήση laser (laser engraving)
Η Η.Τ.Ε. προχώρησε από την 1η Αυγούστου 2017 στην ενσωμάτωση στις δραστηριότητές της των εργασιών της V.Felloukas Laser Engraving Ltd, η οποία εργάζεται στον τομέα της χάραξης με τη χρήση της τεχνολογίας Laser (Laser Engraving). 

«Το εξειδικευμένο τμήμα Laser Engraving διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Ένα από αυτά είναι το Laser αυστριακής προελεύσεως για χαράξεις σε διάφορες επιφάνειες, όπως ακρυλικό, γυαλί, κρύσταλλο, ξύλο, δέρμα, stainless still, μέταλλο βαμμένο κ.ά. Διατίθεται μεγάλη συλλογή από δώρα ποιότητας γνωστών οίκων, όπως Ζippo, Parker, Victorinox, Richartz, Colop και μεγάλη ποικιλία από κύπελλα και πλακέτες», επεσήμανε ο Βασίλης Φελλούκας, διευθυντής του εν λόγω τμήματος.

Όραμα και αποστολή
H H.T.E. κοιτάζει πάντα μπροστά, αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και δημιουργεί σύγχρονα διαδραστικά εργαλεία κι εφαρμογές που προωθούν την ανάπτυξη κάθε επιχείρησης. Ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε σχετικά:
«Στην Η.Τ.Ε έχουμε την ικανότητα να υλοποιούμε από τα πιο απλά έως και τα πιο απαιτητικά projects, με στόχο την αποτελεσματική προβολή των πελατών μας». 
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Κεντρικά γραφεία: Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία

Διεύθυνση: Κυριάκου Μάτση 1A, 4ος όροφος, 1082, Λευκωσία Τ.θ.: 21510, 1510, Λευκωσία
Παραρτήματα: Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 82Α, γρ. 201, 1077, Λευκωσία, τηλέφωνο: 22875175
Φαξ: 22769225
Διεύθυνση: Γεράσιμου Μαρκορά 8Α, 1075, Λευκωσία
Τηλέφωνα: 22533555, 99485596
Φαξ: 22760770
Βιομηχανική Περιοχή Λάρνακας, 40446, 6304, Λάρνακα,
Τηλέφωνο: 24533300,
Φαξ: 24530932
Freephone: 70004555
E-mail: info@hte.com.cy
Ιστοσελίδα: www.hte.com.cy
 
FACTS & FIGURES
 
Διευθυντική Ομάδα

Παναγιώτης Χατζηπαντελής, Εκτελεστικός
Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής
Αντώνης Στεφάνου, Οικονομικός Διευθυντής
Δημήτρης Νικολάου, Διευθυντής τμήματος πληροφορικής και τεχνολογίας
Δημήτρης Ξενοφώντος, Διευθυντής Τμήματος
Τηλεπικοινωνιών και Διαδραστικών Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών
Νίκος Βασιλείου, Διευθυντής Τμήματος Βιομηχανίας και Ενέργειας
Βασίλης Φελλούκας, Διευθυντής Τμήματος Laser Engraving
 
Προσωπικό: 70 και πλέον άρτια καταρτισμένα στελέχη, που με τη συνεχή και αδιάλειπτη εκπαίδευσή τους εξασφαλίζουν επιτυχημένη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών και τις εξελίξεις της τεχνολογίας.
 
Πελατολόγιο
Αποτελείται από μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς, κυβερνητικές υπηρεσίες, την Εκκλησία της Κύπρου, παροχείς τηλεπικοινωνιών, τοπικές και διεθνείς τράπεζες, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, αθλητικά σωματεία.

 

Στοιχεία επικοινωνίας
Κεντρικά γραφεία: Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία

Διεύθυνση: Κυριάκου Μάτση 1A, 4ος όροφος, 1082, Λευκωσία Τ.θ.: 21510, 1510, Λευκωσία
Παραρτήματα: Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 82Α, γρ. 201, 1077, Λευκωσία, τηλέφωνο: 22875175
Φαξ: 22769225
Διεύθυνση: Γεράσιμου Μαρκορά 8Α, 1075, Λευκωσία
Τηλέφωνα: 22533555, 99485596
Φαξ: 22760770
Βιομηχανική Περιοχή Λάρνακας, 40446, 6304, Λάρνακα,
Τηλέφωνο: 24533300,
Φαξ: 24530932
Freephone: 70004555
E-mail: info@hte.com.cy
Ιστοσελίδα: www.hte.com.cy

Δειτε Επισης

SAP CYRPUS LTD
POWERSOFT COMPUTER SOLUTIONS
ORACLE CYPRUS SOLUTIONS
NETinfo PLC
IRON MOUNTAIN
MELLON CYPRUS LTD
HELLENIC TECHNICAL ENTERPRISES LTD
EBOS TECHNOLOGIES LTD
DIORATIKI IT SOLUTIONS LTD
DEXTERITY SOLUTIONS LTD