Άλλα 2,5 χρόνια φυλάκιση στον Ορφανίδη για ακάλυπτες επιταγές

Ακόμα 28 μήνες φυλάκιση προστέθηκαν στην ποινή των 14 μηνών που ήδη εκτίει ο πάλαι ποτέ ισχυρός επιχειρηματίας, Χρίστος Ορφανίδης.
 
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε στον πρώην ιδιοκτήτη των υπεραγορών «Ορφανίδης», ποινή φυλάκισης 28 μηνών για υπόθεση έκδοσης ακάλυπτων επιταγών ύψους €6,4 εκατ. Ο κ. Ορφανίδης θα εκτίσει την συγκεκριμένη ποινή, όταν εκπνεύσει η 14μηνη ποινή φυλάκισης, την οποία ήδη εκτίει, για άλλες υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών ύψους €400.000. Υπό αυτά τα δεδομένα, το συνολικό ύψος της ποινής του ανεβαίνει στα 3,5 χρόνια, ενώ εκκρεμεί ακόμη η επιβολή ποινής από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για άλλες υποθέσεις που αφορούν επίσης έκδοση επιταγών χωρίς αντίκρισμα. 
 
Η δικαστής, αν και αναγνώρισε ότι κανένα από τα θύματα του κ. Ορφανίδη δεν έχει αποζημιωθεί, δεν εξέδωσε διάταγμα για αποζημίωση τους από τον ίδιο, καθώς η εταιρεία βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Παράλληλα, ο κ. Ορφανίδης έχει τώρα εισόδημα €4.200, το οποίο προέρχεται από τη σύνταξη του, κάποιες μετοχές της συζύγου του σε άλλες εταιρείες καθώς και από δύο διαμερίσματα, τα οποία τα ζευγάρι ενοικιάζει. Βάσει των πιο πάνω και με δεδομένη την ηλικία του κατηγορούμενου (47 ετών) η δικαστής έκρινε ότι τυχόν έκδοση διαταγμάτων για καταβολή αποζημιώσεων από τον ίδιο, δεν θα εξυπηρετήσει. Συνεπώς, τα θύματα, θα πρέπει να αποζημιωθούν μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης της εταιρείας, αναλόγως και των ποσών που αυτή θα αποφέρει τελικώς.

Δειτε Επισης

Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία