Ενημερώνεται Τρίτη η Βουλή για τον "Ονησίφορο"

Αύριο Τρίτη θα ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας από τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Λακκοτρύπη για τις πρώτες εκτιμήσεις από το κοίτασμα "Ονησίφορος", οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο το Σάββατο, είναι μη ικανοποιητικές.

Σε δηλώσεις την Κυριακή και ερωτηθείς εάν υπάρχει απαισιοδοξία στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της γεώτρησης στον "Ονησίφορο", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε πως «δεν τίθεται θέμα απαισιοδοξίας», για να σημειώσει πως «μπορεί το συγκεκριμένο κοίτασμα -ο ταμιευτήρας- να μην είναι αρκούντως ικανός να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις εκμεταλλευσιμότητας από μόνος του, όμως, το γεγονός ότι έχουν βρεθεί τα ίδια συστατικά, που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις στο κοίτασμα ΖΟΡ, αυτό δημιουργεί τρομερές ελπίδες, τουλάχιστον από όσους εμπειρογνώμονες αντιλαμβάνονται».

Ενημερώθηκε ο Λακκοτρύπης

Μια πρώτη ενημέρωση για τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο οικόπεδο 11 που διενεργούν οι εταιρείες TOTAL και ΕΝΙ είχε την Παρασκευή από εκπροσώπους τους, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τεχνοκράτες του Υπουργείου Ενέργειας επεξεργάζονται και αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν ενώπιόν τους και αύριο Τρίτη, ο κ. Λακκοτρύπης θα ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής και στη συνέχεια θα προβεί σε δηλώσεις.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τη συνολική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις εταιρείες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η προσοχή τώρα στρέφεται στις ερευνητικές γεωτρήσεις που ήδη εξήγγειλε η ExxonMobil για το τεμάχιο 10 καθώς επίσης και σε εκείνες που θα ακολουθήσουν, ιδιαίτερα στο οικόπεδο 6, για το οποίο όμως η Τουρκία έχει βλέψεις και προγραμματίζει παράνομα μεταφορά πλατφόρμας για δικές της ερευνητικές γεωτρήσεις.

Πηγή: Energy News, ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit