Υπάρχει πρόνοια για κατασκευή σταθμού υγροποίησης

Στην Ενεργειακή και Βιομηχανική περιοχή Βασιλικού, προγραμματίζεται σε πρώτη φάση να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου για τη μετακίνηση από τη Λάρνακα, όλων των εταιρειών αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου. Αυτό αναφέρει σε απάντηση του προς τον βουλευτή Χαράλαμπο Θεοπέμπτου ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Παράλληλα σημειώνει πως σε περίπτωση μελλοντικών ανακαλύψεων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ που να δικαιολογούν την κατασκευή σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου, έχει δεσμευτεί κατάλληλος χώρος στην περιοχή Βασιλικού (Phase 1 - LNG κα Phase 2 - LNG), για την υλοποίηση του έργου αυτού.  

Σε δεύτερη φάση και εφόσον οι ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ το επιτρέψουν, έχει ληφθεί πρόνοια για κατασκευή βιομηχανιών που σχετίζονται με το φυσικό αέριο (Phase 2 - Oil Storage and Gas Based Industries).  

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit