«Αποτέλεσμα μιας καλά σχεδιασμένης ενεργειακής πολιτικής»
09:32 - 16 Οκτωβρίου 2017

«Η αναντίλεκτη ενίσχυση του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς και η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου που αποκτά η Κύπρος ως Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Κέντρου μας επέτρεψε με επιτυχία να ακολουθήσουμε τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς προκειμένου να αξιοποιήσουμε κατά τον βέλτιστο τρόπο τους φυσικούς πόρους της χώρας μας».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης το Σάββατο σε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, όπου προέβη σε απολογισμό του έργου της διακυβέρνησης και εξήγγειλε την υποψηφιότητα του για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.
Αναφερόμενος στον τρίτο γύρο αδειοδότησης, ο ΠτΔ είπε ότι «οι συνεργασίες με τις κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες και η ομαλή συνέχιση των διερευνητικών γεωτρήσεων είναι το αποτέλεσμα της σταθερής, χωρίς τυμπανοκρουσίες, υλοποίησης μιας καλά σχεδιασμένης ενεργειακής πολιτικής».
«Δεν αρέσκομαι σε υπερβολές, αλλά η πραγματικότητα είναι πως το διεθνές αποτύπωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σήμερα κατά πολύ μεγαλύτερο του μικρού, γεωγραφικού μας μεγέθους» σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.