«3 Λεπτά» με τον Γιώργο Πέτρου

Μέσα από την εκπομπή «3 Λεπτά» του InBusinessNews ο Γενικός Διευθυντής της Α/ΦΟΙ Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα (Αλάμπρα), Γιώργος Πέτρου ξετυλίγει την επαγγελματική του πορεία και την προσωπικότητά του, ενώ αποκαλύπτει τους επαγγελματικούς του στόχους σχετικά με το χαλλούμι.
 
Η μέρα του ξεκινάει στις 6 με το πρωινό ξύπνημα και φθάνει στο εργοστάσιο γύρω στις 7:00. Αφού βεβαιωθεί ότι όλα κυλούν ομαλά για να αρχίσει η παραγωγή, μεταβαίνει στην παραλία της Λάρνακας για το καθιερωμένο του τροχάδι. Ακολούθως πηγαίνει στο γραφείο όπου παραμένει μέχρι τις 7 το βράδυ. 

Θα χαρακτήριζε τον εαυτό του οργανωμένο καθώς η ίδια η φύση αλλά και το μέγεθος της βιομηχανίας απαιτεί, όπως επισημαίνει, να είσαι οργανωμένος και να δουλεύεις με μεθοδικότητα ώστε να αντεπεξέλθεις τις απαιτήσεις. Την ίδια ώρα, για τους ίδιους λόγους, αναγκάζεται να πάρει άμεσες και αυθόρμητες αποφάσεις.

Θαυμάζει όλους τους Κύπριους επιχειρηματίες που ξεκίνησαν από το μηδέν και οι οποίοι με κόπους, θυσίες και πάνω από όλα ηθική κατάφεραν να αναπτύξουν την εταιρεία τους και να λάβουν παγκόσμια αναγνώριση.

Τα τρία του αγόρια αποτελούν το μεγαλύτερό του επίτευγμα οι οποίοι σήμερα ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και έχουν αναλάβει θέσεις κλειδιά στην εταιρεία. Παράλληλα, ως μεγαλύτερη του αποτυχία θεωρεί την εμπλοκή του με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καθώς δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις για να πετύχει.

Μέσα από την επαγγελματική του πορεία έμαθε πως για να κάνεις μεγάλα πράγματα δεν είναι ανάγκη να είσαι μεγαλοφυΐα. «Επίσης αυτό που δίδαξε η ζωή είναι ότι η υπερηφάνεια και η υπεροψία δεν βοηθούν. Πρέπει να είσαι δίπλα στον άνθρωπο, στο συνεργάτη, στον υπάλληλο, στον συνάδελφο. Χρειάζεται πολύ σοβαρότητα γιατί πολύ δύσκολα ανεβαίνεις και πολύ εύκολα κατεβαίνεις.

Μικρός ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, να ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα και να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου κάτι το οποίο κατάφερε σε νεαρή, μάλιστα, ηλικία.

Αν μπορούσε να αλλάξει κάτι στην Κύπρο θα καταργούσε τη διαχωριστική γραμμή επανενώνοντας το νησί. Στη βιομηχανία στην οποία δραστηριοποιείται θα άλλαζε τον τρόπο που προχωρεί η κατοχύρωση του χαλλουμιού, από προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), σε προϊόν Γεωγραφικής ένδειξης. 

Θα υποδείκνυε σε έναν νεαρό επιχειρηματία που κάνει τα πρώτα του βήματα πως το κλειδί της επιτυχίας είναι η σταθερή ποιότητα και κυρίως η σκληρή δουλειά. «Ο επιχειρηματίας πρέπει απαραίτητα να έχει καλή οργάνωση, να είναι δίκαιος, τίμιος, ειλικρινής και πάνω από όλα άνθρωπος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνεργατών του», πρόσθεσε ο κ. Πέτρου.

Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει θέσει ως άμεσο στόχο για το 2016, μέσω και της ιδιότητάς του ως πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου, τη διαφύλαξη αλλά και την αύξηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων όλων των μελών και του κλάδου γενικότερα. 

«Το χαλλούμι είναι το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν στην Κύπρο που παράγεται εξολοκλήρου με κυπριακές πρώτες ύλες. Επιφέρει στο τόπο μας εκατομμύρια ξένο συνάλλαγμα. Με την εγγραφή του προϊόντος Π.Ο.Π. ως έχει καταχωρηθεί από τις κρατικές αρχές υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για απώλεια πέραν των μισών εξαγωγικών δραστηριοτήτων. Η επιτυχία του χαλλουμιού αποτελεί εθνική επιτυχία και πρέπει να διαφυλάξουμε τις προοπτικές του σαν κόρη οφθαλμού», καταλήγει. 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Ο Γιώργος Πέτρου γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου το 1958 στην Αλάμπρα. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών αγοριών. Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Λευκωσίας το 1976. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο από την ηλικία των 16 και αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακό, Πεζοπορικό και Εθνική Κύπρου.

Το 1982 ίδρυσε την εταιρεία ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ (ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ) ΛΤΔ, γνωστή για τα προϊόντα ΑΛΑΜΠΡΑ και Η ΓΙΑΓΙΑ, και διευθύνει μέχρι σήμερα. Παρακολούθησε το διεθνώς γνωστό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρήσεων διάρκειας 18 μηνών, διεύθυνση επιχειρήσεων στο ΚΕΠΑ, σεμινάρια Διεύθυνσης Παραγωγής-Πωλήσεων-Μάρκετινγκ, Υγιεινή τροφίμων και HACCP. Διατέλεσε για τέσσερα έτη Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια διατελεί Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Σύντομο εταιρικό προφίλ
Η εταιρεία ξεκίνησε το 1982 να δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών στο χωριό Αλάμπρα της Λευκωσίας. Σήμερα η γαλακτοβιομηχανία αξιοποιώντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία τόσων χρόνων και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή Χαλλουμιού κατέχοντας πέραν του 30% του μεριδίου εξαγωγών Χαλλουμιού. Η εταιρεία έχει επιτύχει την παρουσία της σε 29 χώρες ανά το παγκόσμιο πετυχαίνοντας διεθνής διακρίσεις ποιότητας και 10 βραβεία εξαγωγών.

Η Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ, παράγει την γκάμα παραδοσιακών προϊόντων «Η ΓΙΑΓΙΑ» και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ. Παράλληλα, η εταιρεία εισάγει μια μεγάλη γκάμα τυριών προσφέροντας πέραν των 100 προϊόντων στο καταναλωτή.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit