«3 Λεπτά» με τον Άλκη Μάτση

Οι αυθόρμητες αποφάσεις συνήθως δεν απογοητεύουν τον Γενικό Διευθυντή της ACS Courier, Άλκη Μάτση, όπως δήλωσε στην εκπομπή «3 Λεπτά» του InBusinessNews.

Η καθημερινή ρουτίνα του Άλκη Μάτση ξεκινά στις 6:00 το πρώι. Πρώτος σταθμός πριν το γραφείο, το γυμναστήριο για να αρχίσει τη μέρα δυναμικά. Φθάνει στο γραφείο στις 8:00 και φεύγει  αργά το απόγευμα. Πρώτο μέλημα του με την άφιξη του στο γραφείο, η ενημέρωση μέσω του πρωινού ηλεκτρονικού Τύπου και στη συνέχεια ο καθορισμός της ημερήσιας  ατζέντα.

Μέσα από τα χρόνια έχει διαφανεί ότι είναι αρκετά οργανωμένος. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι πολλές φορές χρειάζεται να παρθούν αυθόρμητες αποφάσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές, όπως σημειώνει, είναι και οι πιο σωστές.

Από όλους τους επιχειρηματίες στο εξωτερικό θαυμάζει περισσότερο τον Στηβ Τζομπς, ο οποίος μεταμόρφωσε την Apple σε ένα διεθνή και αξιόπιστο brand. 

Ο Γενικός Διευθυντής της ACS Courier πιστεύει πως ο ηγέτης «πλάθεται» μέσα από το ζύμωμα των εμπειριών και γνώσεων που λαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, χωρίς όμως να παραγνωρίζει ότι ο ηγέτης φέρει κάποια χαρακτηριστικά  είναι εκ γενετής.

Από την πρώτη του δουλειά, στην HSBC στην Κύπρο, θυμάται χαρακτηριστικά ότι ακούγοντας ως τραπεζίτης τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών για δανεισμό, ήθελε να βρίσκεται στη δική τους πλευρά του τραπεζιού.

Ως μεγαλύτερη του αποτυχία θεωρεί την μη υλοποίηση των όσων ήθελε να κάνει και δεν τα κατάφερε, ενώ τις ενέργειες του που δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, τις θεωρεί απλά ως χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Το μεγαλύτερο μάθημα που έχει λάβει στη ζωή του είναι πως για να επιτύχει κάποιος τον στόχο του θα πρέπει να εμμένει σε αυτόν, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις όποιες «παρεμβολές» από τρίτους.

Ο Άλκης Μάτσης είναι ένας από τους από τους ανθρώπους που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το παιδικό τους όνειρό καθώς από μικρός ήθελε να γίνει επιχειρηματίας και να διαθέτει την οικονομική ευχέρεια να κάνει όλα αυτά που του αρέσουν στη ζωή.

Αν μπορούσε να αλλάξει ένα πράγμα στην Κύπρο, θα άλλαζε τη νοοτροπία των Κυπρίων πολιτικών αποκτώντας σήμερα τη νοοτροπία που ελπίζει ότι θα έχουν σε 30 χρόνια.

Η συμβουλή που θα έδινε σε ένα νεαρό επιχειρηματία που κάνει τα πρώτα του βήματα είναι να θέτει ξεκάθαρους στόχους. «Πρέπει να γνωρίζει πως μέσα από σκληρή δουλειά, σε κάποια χρονική στιγμή, θα επιτύχει τους στόχους του», τόνισε ο κ. Μάτσης.

Ο επιχειρηματικός στόχος που έχει θέσει είναι η επέκταση του δικτύου της ACS στην Κύπρου και τη διεύρυνση των εργασιών της για την εκμετάλλευση της ανάπτυξης του διαδικτύου στο νησί.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit