«3 Λεπτά» με τον Παναγιώτη Χατζηπαντελή
09:19 - 11 Ιουνίου 2016

Το αποτέλεσμα των πράξεων μετράει για τον Παναγιώτη Χατζηπαντελή, Εκτελεστικό Πρόεδρο και Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής Μεταλλευτικής Δημόσιας Εταιρείας και πατέρα τριών παιδιών, το οποίο κρίνεται ως θετικό ή αρνητικό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λέξη «αποτυχία» δεν συμπεριλαμβάνεται στο λεξιλόγιό του. Τη θέση της καταλαμβάνει η λέξη «αποτελέσματα» τα οποία δεν είναι πάντοτε θετικά.
Η καθημερινή ρουτίνα του κ. Χατζηπαντελή ξεκινά με το πρωινό ξύπνημα στις 6:15. Φθάνει στο γραφείο στις 7:30 ενώ παραμένει εκεί μέχρι αργά το βράδυ. Το πρώτο πράγμα που κάνει μόλις πάει στο γραφείο είναι ο έλεγχος και η τροποποίηση της ημερήσιας ατζέντας.
Όπως σημειώνει, θεωρεί τον εαυτό του αρκετά οργανωμένο και μεθοδικό. Είναι στοιχεία που χρειάζονται για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές διαδικασίες της εργασίας του.
Δεν τον ενδιαφέρει η απόκτηση μετοχών σε πολυεθνική θα ήθελε όμως να εργαστεί σε μία. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η ηγεσία είναι κομμάτι του DNA ενός ανθρώπου. Πρώτη του δουλειά ήταν σε ελεγκτικό οίκο στο Λονδίνο με μισθό 500 λίρες.
Σε επαγγελματικό επίπεδο, μεγαλύτερό του επίτευγμα θεωρεί τον σεβασμό που έχει αποκτήσει από συνάδελφους και συνεργάτες κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Σε προσωπικό επίπεδο, την εκλογή του ως κοινοτάρχης Γιαλούσας και την οικογένειά του.
Το μεγαλύτερο μάθημα που έχει λάβει είναι να μην παίρνει αποφάσεις εν βρασμό ψυχής και να σέβεται τους πάντες.
Το όνειρό του έχει πραγματοποιηθεί καθώς όταν ήταν μικρός ονειρευόταν να γίνει αυτό που είναι σήμερα.
Αν μπορούσε να αλλάξει ένα πράγμα στην Κύπρο, θα γύριζε τον χρόνο πίσω πριν από το 1974 και θα πάτασσε τη διαφθορά.
Ένα νεαρό επιχειρηματία που κάνει τα πρώτα του βήματα θα τον συμβούλευε να θέτει εφικτούς στόχους και να βαδίζει πάντα με το κεφάλι ψηλά.
Επιχειρηματικός στόχος για το επόμενο διάστημα είναι οι επέκταση των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Ο προσωπικός στόχος που έχει θέσει είναι η επιδιόρθωση όλων των εκκλησιών της κατεχόμενης Γιαλούσας.
Ο Παναγιώτης Χατζηπαντελής γεννήθηκε στη Γιαλούσα το 1966. Σπούδασε Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο (1987- 1991). Είναι μέλος τού Chartered Association of Certified Accountants (FCCA), τού Association of Ιnternational Accountants (FAIA) και τού Σύνδεσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων τού Manchester Business School.
Εργάστηκε από το 1992 μέχρι το 1994 σε Ελεγκτικούς Οίκους στο Λονδίνο και στην Κύπρο. Από το 1994 - 2003 εργάστηκε στο Ελεγκτικό Τμήμα τής Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας τής Κύπρου, στη θέση τού Βοηθού Διευθυντή. Από το 2004 – 2012 εργάστηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή. Από την 1/1/2013 εργάζεται στον Όμιλο της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας (ΕΜΕ) ως Εκτελεστικός Πρόεδρος.
Είναι επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ της HERMES AIRPORTS LTD, καθώς και μέλος άλλων εταιρειών της Εκκλησίας.
Είναι επίσης μέλος πολλών Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων.
Στις 18 Δεκεμβρίου 2011 εκλέχθηκε ως Πρόεδρος (Κοινοτάρχης) του Κοινοτικού Συμβουλίου της Γιαλούσας για την περίοδο 2012 -2016.