Αβ. Νεοφύτου: Εκτός μνημονίου, αλλά τα προβλήματα είναι εκεί

Με συνέπεια, υπευθυνότητα, αλλά κυρίως με τις θυσίες του λαού μας, κατορθώσαμε να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη σταθερή προοπτική της χώρας μας, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι πλέον δεν χωράνε στον τόπο πισωγυρίσματα.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και αναφερόμενος στο Eurogroup, ο κ.Νεοφύτου είπε πως "με συνέπεια, με υπευθυνότητα, αλλά κυρίως με τις θυσίες του λαού μας, κατορθώσαμε να βγούμε από το μνημόνιο, επανακτώντας την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια".
 
Ωστόσο, όπως υπέδειξε, τα προβλήματα, όπως η ανεργία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι εκεί, και "χρειάζεται σοβαρότητα για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας".
 
Ο ΔΗΣΥ, υπογράμμισε, θα εργαστεί σκληρά, με συνέπεια και υπευθυνότητα, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερή προοπτική της χώρας μας "και να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας, με το να έχουμε πισωγυρίσματα και να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τον κακό εαυτό μας".
 
Παράλληλα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΔΗΣΥ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη θέση του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ότι, χωρίς λύση του Κυπριακού και χωρίς σημαντική πρόοδο, δεν πρόκειται να ανοιχθούν νέα κεφάλαια για την Τουρκία.
 
«Κατανοούμε το πρόβλημα του προσφυγικού που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, γι' αυτό και μπορεί η Ευρώπη να εξασκήσει την επιρροή της και, από τη μια να βρεθεί και λύση του προσφυγικού, και από την άλλη, δια μέσου μιας σωστής λύσης του Κυπριακού, να ανοίξει ο δρόμος για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία