Τιτίβισμα Προέδρου και ΥΠΟΙΚ για έξοδο από μνημόνιο

Στην έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο αναφέρθηκε μέσω Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σε σχετική του ανάρτηση ο Πρόεδρος ανέφερε:  «Το τελευταίο μνημονιακό Eurogroup για την Κύπρο. Τρία χρόνια δουλειάς και συνέπειας. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το τιτίβισμα του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος ανακοίνωσε την έξοδο από το μνημόνιο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το Eurogroup.

Χαρακτηριστικά, στην ανάρτησή του ο υπουργός σημειώνει:

«Η Κύπρος εκτός Μνημονίου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα, μακριά από λαϊκισμούς και λάθη του παρελθόντος».

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε στις 4:30 το απόγευμα (ώρα Κύπρου/ 7 Μαρτίου), με δύο βασικά ζητήματα την έξοδο της Κύπρου από το πρόγραμμα στήριξης, αλλά και την Ελλάδα.

Τα εύσημα αποδίδονται στην Κύπρο και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Σε ανάρτησή του επίσης στο Twitter, ο ESM τονίζει ότι «Η Κύπρος έχει εφαρμόσει σχεδόν όλες τις μεταρρυθμίσεις για το 70% του ποσού του προγράμματος στήριξης - πράγμα που δείνχει υπεραπόδοση». Εξάλλου, σημειώνει σε άλλη ανάρτησή του ότι «η Κύπρος ανέκτησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, με τα ζητήματα χρέους να βρίσκονται σε λογικά επίπεδα», επισημαίνοντας ότι το κυπριακό πρόγραμμα είναι η «τέταρτη επιτυχία μετά την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία».

 

 

Εγκωμιαστικά σχόλια για την πρόοδο της Κύπρου ακούστηκαν από τον αρμόδιο για οικονομικά θέματα Επίτροπο της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισι πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

 «Η Κύπρος μπήκε στο Μνημόνιο εντός δραματικών συνθηκών και κατάφερε να φτάσει σε ανάπτυξη, πιο γρήγορα και πιο δυνατά απ’ ότι υπολογιζόταν. Σήμερα η Κύπρος έχει ενώπιόν της όλα τα εφόδια για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα», σημείωσε σχετικά ο κ. Μοσκοβισί.

Δειτε Επισης

Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία