Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών προϊόντων

Tην στήριξη όλων στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Κυπριακών Ποιοτικών Αγροτικών Προϊόντων Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας, ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σε χαιρετισμό στην Έκθεση Γαστρονομίας “GASTRONOMIA HORECA 2016”, ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι μια σειρά προϊόντων μας όπως το χαλούμι, τα διάφορα αλλαντικά μας (όπως λούντζα, χοιρομέρι, λουκάνικα, ποσυρτή), οι πατάτες μας, το ελαιόλαδο, τα κρασιά μας, με πρώτο την κουμανταρία, και τόσα άλλα εξαιρετικά προϊόντα αποτελούν πολύτιμη κληρονομία την οποία θα πρέπει να αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε.

“Η στροφή στην παραγωγή και αξιοποίηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων είναι για μας μονόδρομος. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα, να εκτιμήσουμε και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τα προϊόντα που απλόχερα μας προσφέρει η κυπριακή γη και η παράδοση του τόπου”, σημείωσε.

Εργαλείο υλοποίησης της προσπάθειας αυτής, συνέχισε, αποτελούν αναμφισβήτητα οι κανονισμοί και νομοθεσίες τη ΕΕ για την καταχώριση ονομασιών ως Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης και Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις.

Μέσα από τη διαφύλαξη και αξιοποίηση της παράδοσης, είπε ο κ. Κουγιάλης, μπορούμε να αναβαθμίσουμε σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου συμβάλλοντας έτσι στην προσέλκυση όχι μόνο αυξημένου αριθμού ξένων τουριστών στην Κύπρο αλλά συνάμα και ποιοτικότερου τουρισμού.

“Σε αυτή τη προσπάθεια ζητώ τη δική σας συμβολή. Ο καθένας από εσάς που απασχολείται στον επισιτιστικό και τουριστικό τομέα ας γίνει πρεσβευτής των κυπριακών προϊόντων και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο καθένας για αναβάθμιση του προϊόντος του να λειτουργήσει με ένα τρόπο που θα ενδυναμώνει την ταυτότητα του τουριστικού μας προϊόντος”, συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο