«3 λεπτά» με τον Νίκο Περιστιάνη

Από μικρός ερωτεύτηκε τα βιβλία, ενώ όταν τον ρωτούσαν τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, αυτός έλεγε συγγραφέας. Χρόνια μετά, διατηρώντας την ίδια αγάπη για τα βιβλία, κατέληξε στα ακαδημαϊκά έδρανα.

Είναι γνωστός επίσης για την επιχειρηματική του δράση, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχεται τον όρο «επιχειρηματίας» και περιγράφει πάντα τον εαυτό του κοινωνιολόγο. 

Ο λόγος για τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Νίκο Περιστιάνη, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του InBusinessNews «3 λεπτά».

«Το μεγαλύτερο μου επίτευγμα είναι το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Ξεκινήσαμε πριν 40 χρόνια ως ένα μικρό Ίδρυμα έχοντας έξι φοιτητές την πρώτη χρονιά και τώρα διαθέτει 6.000 φοιτητές» ανέφερε ο κ. Περιστιάνης και συμπληρώνει ότι «τα λάθη είναι μέρος του να προχωράς μπροστά, γιατί λάθη δεν κάνουν μόνο εκείνοι που δεν αποφασίζουν οτιδήποτε».

Ξεχωρίζει ως την πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, όταν πήρε την απόφαση να κάνει κάτι στο οποίο δεν είχε εμπειρία κι ήταν σαν ένα πήδημα στο κενό, εφόσον δεν είχε σπουδάσει Διεύθυνση Επιχειρήσεων. 

Κληθείς να απαντήσει ποια συμβουλή θα έδινε στον εαυτό του 20 χρόνια πριν, ο κ. Περιστιάνης λέει χαμογελώντας: « Κάποτε σκέφτομαι ότι μια συμβουλή μπορεί να είναι: μείνε ακαδημαϊκός, είναι πιο ήρεμη και άνετη η ζωή».

Θαυμάζει  ακαδημαϊκούς που έχουν κάνει τομές με τα έργα τους, αλλά και κλασικούς όπως ο Μάρξ, ο Βέμπερ και ο Φρόιντ. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο με μεγάλη περιέργεια και υπομονή, ενώ διαβάζει ότι πέσει στα χέρια του.

 

Δειτε Επισης

Στα €91 εκατ. οι κρατικές δαπάνες για την προσφυγική πολιτική
Διγλωσσία κυβέρνησης για νέο επενδυτικό σχέδιο
Julio Tironi: Σε νέα εποχή οι υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών
Διπλάσια δωρεάν data στα προγράμματα κινητής Unlimited της PrimeTel
Blue Air: Πτήσεις από €26,84 προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι
Αρχή Λιμένων: Ζητά προσφορές για δύο υποστατικά στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού
Την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις κατέλαβε ο όμιλος Volkswagen
ΣΟΔΑΠ: Προσφορές για πώληση ακινήτου στα Τσιφλικούδια
Κενά καταστήματα για το Pop-up Festival ζητά ο Δήμος Λευκωσίας
Προγραμματιστές συστημάτων ψάχνει το Τμήμα Φορολογίας