Αρχές του 2016 θα ξεκινήσει το Fortune Resort

Εντός των πρώτων μηνών του 2016 υπολογίζεται να ξεκινήσουν έργα κατασκευής του project Fortune Health Resort στην Καλαβασό, με κεφάλαια της αμερικανικής εταιρείας Buena Vista. Το έργο έχει καθυστερήσει σε σχέση με τον αρχικό του προγραμματισμό, ο οποίος υπαγόρευε έναρξη εργασιών εντός του τρέχοντος έτους.  

Η έκδοση σχετικών αδειών σε συνδυασμό με χαλαρώσεις επί πολεοδομικών θεμάτων που ζητούνται έχουν επιφέρει την καθυστέρηση του έργου, ωστόσο, η κάθοδος του αντιπροέδρου του ομίλου, Colin Wright, στην Κύπρο δρομολογεί εξελίξεις τόσο σε σχέση με τις σχετικές άδειες όσο και σχετικά με την οικονομική διάσταση του project.

Σύμφωνα με πληροφορίες του INBusinessNews ο αντιπρόεδρος της Buean Vista θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες στην Κύπρο προκειμένου να εξετάσει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες προετοιμασίας του έργου, τι χρειάζεται για να προχωρήσει το Fortune Health Resort αλλά και για να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα του έργου.

Πάντως, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο αντιπρόεδρος του ομίλου Buena Vista, τον περασμένο Νοέμβριο τόνισε πως απέμεναν μόνο οι τελικές άδειες ούτως ώστε εντός 2015 να εξεταστούν όλα τα οικονομικά δεδομένα του έργου κι έτσι να ανοίξει ο δρόμος για υλοποίησή του. Ο κ. Wright έχει τακτική επικοινωνία με τους Κύπριους εταίρους του, ενώ τον τελευταίο ένα χρόνο έχει επισκεφθεί τρεις φορές στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Fortune Health Resort, θα είναι έργο παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας, ευεξίας και αναψυχής. Στην ιστοσελίδα της η Buena Vista αναφέρει ότι το έργο πρόκειται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του στην Ευρώπη.

Το προϋπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ η γη όπου θα ανεγερθεί  το Fortune Health Resort είναι ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ανδρέα Καϊσή. Ο αντιπρόεδρος της Buena Vista, Colin Wright, με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι ένας από τους λόγους καθόδου του αμερικανικού ομίλου στην Κύπρο είναι ο κ. Καϊσής με τον οποίο εδώ και χρόνια έχουν αναπτύξει σχέση φιλίας. Στο ΔΣ της κυπριακής εταιρείας που ασχολείται με το μεγαλεπήβολο έργο είναι και ο πρώην υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Μιχαηλίδης.

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 13,1% στις άδειες οικοδομής και 16,9% στην αξία το πρώτο δίμηνο
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους
Επενδυτικά ακίνητα με απόδοση σε μειωμένες τιμές από την Gordian
Συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών
Λουκιανός Μιχαήλ: Η επένδυση της CyView σε πράσινες πρακτικές και οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας
Εγκαινιάστηκε το πάρκο Γκογκέν στο Ζακάκι-Ο δημόσιος κήπος της δυτικής Λεμεσού (photos)
Ανησυχία Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας για λιμάνι και μαρίνα-Ζητά ενημέρωση από Βαφεάδη
Παίρνει σάρκα και οστά η ανέγερση των φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό-Μπήκε ο θεμέλιος λίθος
Κ. Ιωάννου: Σύντομα διυπουργική σύσκεψη για Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών-«Παράδειγμα προς μίμηση ο Καλοπαναγιώτης»
Σε τροχιά υλοποίησης γραμμικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον ποταμό Γιαλιά(pics)