Ανησυχία Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας για λιμάνι και μαρίνα-Ζητά ενημέρωση από Βαφεάδη

Ανησυχία για τις εξελίξεις γύρω από το μεγάλο έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, εκφράζει η Επιτροπή Ανάπτυξης της πόλης, ζητώντας ενημέρωση από τον υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή εκφράζει απογοήτευση και για το γεγονός πως ενώ η οικοδομική άδεια για την Α’ Φάση του έργου είναι έτοιμη από τις 26/4/2024, μια άδεια που για να εκδοθεί έγκαιρα χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά και μεγάλο κόστος εκ μέρους του Δήμου και των άλλων Αρχών, εν τούτοις, η εταιρεία Kition Ocean Holdings και η μεγαλομέτοχος αυτής, η Around Town δεν έχουν παρουσιαστεί να τις παραλάβουν και ούτε έχουν ενημερώσει μέχρι στιγμής τον Δήμο για τις προθέσεις τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας συνεδρίασε την Παρασκευή, 10/05/2024 στις 3.00 μ.μ., στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας».

Μέτα από τις οδηγίες που πήρε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από την Γενική Εισαγγελία και λαμβάνοντας υπόψην όλες τις παραμέτρους και γεγονότα, προστίθεται, η Επιτροπή αποφάσησε όπως καλέσει τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μέσω της υφιστάμενης διαδικασίας με τους νυν ή και άλλους επενδυτές.

Επίσης, «όπως το συντομότερο ο Υπουργός, εκ νέου, ενημερώσει την Επιτροπή για την τελική κατάληξη, καθώς και για όλες τις πιθανές ενναλακτικές λύσεις για το πώς προχωρεί το έργο. Η Επιτροπή Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες με απώτερο σκοπό την καθοριστική επίλυση των προβλημάτων».

Περατέρω, «τα Μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας εξέφρασαν την απογοήτευση και λύπη τους ως προς το ότι, ενώ η οικοδομική άδεια για την Α’ Φάση του έργου είναι έτοιμη από τις 26/4/2024, μια άδεια που για να εκδοθεί έγκαιρα χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά και μεγάλο κόστος εκ μέρους του Δήμου και των άλλων Αρχών, εν τούτοις, η εταιρεία Kition Ocean Holdings και η μεγαλομέτοχος αυτής, η Around Town δεν έχουν παρουσιαστεί να τις παραλάβουν και ούτε έχουν ενημερώσει μέχρι στιγμής τον Δήμο για τις προθέσεις τους».

«Το γεγονός αυτό δηλώνει ότι δεν εκτιμήθηκαν οι κόποι, αλλά και όλες οι κοπιαστικές προσπάθειες του Δήμου και των Αρχών της πόλης της Λάρνακας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Επιστολή ΕΤΕΚ προς Υπουργείο Εσωτερικών για το Σχέδιο Πολεοδομικών Κινήτρων για επικίνδυνες οικοδομές
Στο Υπουργικό η συμφωνία για δάνειο €108 εκ. από ΕΤΕπ για φοιτητικές εστίες ΤΕΠΑΚ σε Λεμεσό και Πάφο
Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)
Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών
Καβγάς στα «απόνερα» της διακοπής της σύμβασης για το λιμάνι και την μαρίνα-Στα άκρα Kition και κυβέρνηση
Σήκωσε το γάντι στα «πυρά» της Kition το υπ. Μεταφορών-Απαντά μετά από διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία
Φουλ επίθεση η Kition... Παράνομος τερματισμός της σύμβασης, πλήρης ανεπάρκεια διαχείρισης της κατάστασης
Μ. Κυναιγείρου: Η αγορά ακινήτων διατηρεί τον παλμό της παρά τις πολλές προκλήσεις
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας