Σε οικονομικές Συμπληγάδες το Mall Αθηαινίτη

Βρίσκεται ήδη δύο χρόνια μακριά από τον αρχικό στόχο λειτουργίας του, χρειάζεται τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί και οι μέχρι στιγμής χρηματοδότες του δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να βάλουν φρέσκο χρήμα στο project.

Το Mall Αθηαινίτη στην Ανθούπολη, γνωστό και ως Nicosia City Mall, παραμένει στάσιμο εδώ και μήνες σε σχέση με τις εργασίες υλοποίησής του. Η έλλειψη χρηματοδότησης για ολοκλήρωση του έργου, σε συνδυασμό με τη δυστοκία σύναψης συμφωνίας με στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα έβαζε το απαραίτητο ρευστό για το project έχουν «παγώσει» τα κατασκευαστικά έργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews το έργο χρειάζεται ακόμη 20 με 25 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί, ενώ μέχρι στιγμής οι μεγάλοι χρηματοδότες του έργου, Τράπεζα Κύπρου και Ταμείο Συντάξεων της Cyta, έχουν ήδη βάλει στο project 38 εκατ. και 32 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πηγές του InBusinessNews τονίζουν ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν πρόκειται να συνδράμει περαιτέρω για ολοκλήρωση του έργου. Στόχος της τράπεζας είναι να βοηθήσει τον όμιλο Αθηαινίτη να εντοπίσει κάποιον αγοραστή για το έργο, προκειμένου το mall να ολοκληρωθεί έτσι ώστε να αποπληρωθούν –σταδιακά- όσοι έχουν επενδύσει σε αυτό.

Πάντως, πρόσφατα επενδυτικό ταμείο ενδιαφέρθηκε για το έργο αλλά οι επαφές των δύο πλευρών δεν κατέληξαν σε υπογραφές. Την ίδια στιγμή πρόσφατοι, αναθεωρημένοι σχεδιασμοί έκαναν λόγο για λειτουργία του εμπορικού κέντρου την άνοιξη του 2016. Θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα και δραστικά τα σημερινά δεδομένα, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποπεράτωση του έργου.  

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 13,1% στις άδειες οικοδομής και 16,9% στην αξία το πρώτο δίμηνο
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους
Επενδυτικά ακίνητα με απόδοση σε μειωμένες τιμές από την Gordian
Συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών
Λουκιανός Μιχαήλ: Η επένδυση της CyView σε πράσινες πρακτικές και οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας
Εγκαινιάστηκε το πάρκο Γκογκέν στο Ζακάκι-Ο δημόσιος κήπος της δυτικής Λεμεσού (photos)
Ανησυχία Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας για λιμάνι και μαρίνα-Ζητά ενημέρωση από Βαφεάδη
Παίρνει σάρκα και οστά η ανέγερση των φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό-Μπήκε ο θεμέλιος λίθος
Κ. Ιωάννου: Σύντομα διυπουργική σύσκεψη για Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών-«Παράδειγμα προς μίμηση ο Καλοπαναγιώτης»
Σε τροχιά υλοποίησης γραμμικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον ποταμό Γιαλιά(pics)