Η Κύπρος ως Αειφόρο Ναυτιλιακό Πρότυπο

«Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία: Μπορεί και καλύτερα το 2015». Αυτό ήταν το μήνυμα της 26ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ναυτιλιακού Επιμελητήριου που έγινε στην παρουσία κρατικών Αξιωματούχων, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, βουλευτών, διπλωματών και μελών του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Την συνέλευση προσφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Στην ομιλία του ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι μια από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας, ενώ υπενθύμισε ότι η ναυτιλία είναι μια διεθνής δραστηριότητα και η ελεύθερη διακίνηση αγαθών ανά τον κόσμο, αποτελεί βασικό  συστατικό για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε επίσης ότι η άμεση δημιουργία θέσης Υφυπουργού Ναυτιλίας θα δώσει την αναγκαία περαιτέρω ώθηση στη Ναυτιλία, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συνεισφέρει έμπρακτα στη γρήγορη ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας μέσω μιας πιο εξειδικευμένης κυβερνητικής ναυτιλιακής πολιτικής. 

Τον τελευταίο του χαιρετισμό από την θέση του Προέδρου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου απηύθυνε και ο Captain Eugen Henning – Adami. 
O Capatain Adami τόνισε ότι με την εισαγωγή συγκεκριμένων πρόσθετων μέτρων στα θέματα της άρσης του τουρκικού εμπάργκο σε κυπριακά πλοία, της δημιουργίας ενός συντονιστικού «Ινστιτούτου της Θάλασσας» και της αναβάθμισης της Ναυτιλιακής Διοίκησης, η Κύπρος μπορεί να αναπτύξει με επιτυχία ένα Αειφόρο Ναυτιλιακό Πρότυπο.
 
Την συνέλευση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Γ.Δ. του Κυπριακού Ναυτιλιακού επιμελητηρίου Θωμάς Καζάκος. 

Στη συνέλευση έγινε επίσης παρουσίαση από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας Ανδρέα Χρυσοστόμου, ο οποίος έχει προταθεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση και αποτελεί έναν από τους βασικούς υποψηφίους για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης διεξήχθησαν εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου για την περίοδο 2015-2017. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Θέμης Παπαδόπουλος. 

Δειτε Επισης

Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)