Κομβικής σημασίας συμφωνία για τον CIFA

Σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης οίκο King & Wood Mallesons (πρώην SJ Berwin), αποφάσισε να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) με σκοπό την εκπόνηση και υλοποίηση του σχεδίου για προώθηση της Κύπρου ως κέντρου παροχής υπηρεσιών για επενδυτικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ο οίκος King & Wood Mallesons είναι ο μοναδικός διεθνής οίκος με τα κεντρικά γραφεία του να βρίσκονται στην Ασία, ενώ διαθέτει πέραν των 30 γραφείων σε Ευρώπη, Αυστραλία, Μέση Ανατολή και Αμερική. Ο οίκος King & Wood Mallesons τοποθετείται στρατηγικά κοντά σε όλες τις αναπτυσσόμενες αγορές και τα χρηματοοικονομικά κέντρα, διαθέτοντας πέραν των 2.700 δικηγόρων.

Από την ίδρυση του, αναφέρει η ανακοίνωση, ο CIFA έχει θέσει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη του τομέα των επενδυτικών ταμείων και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο στρατηγικός σχεδιασμός.

Η ανάπτυξη του τομέα θα ενισχύσει την Κύπρο ως χρηματοοικονομικό κέντρο, δίνοντας τη δυνατότητα παροχής νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων στους επενδυτές, ικανοποιώντας τις συνεχώς μεταβαλλόμενα ανάγκες τους, μέσα στο νέο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο οικονομικό πλαίσιο, προσθέτει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τη συμπλήρωση του σχεδίου αναμένεται ότι η Κύπρος θα διαθέτει ένα πιο σύγχρονο και ανταγωνιστικό νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο, που θα αποτελεί το υπόβαθρο για να αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς σε ένα αξιόπιστο και ελκυστικό κέντρο επενδυτικών κεφαλαίων.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού  Άγγελος Γρηγοριάδης σε δήλωση του αναφέρει ότι “ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου θα δοθεί η δυνατότητα προσέλκυσης σημαντικών επενδύσεων στην Κύπρο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αναβαθμίζοντας μας στο χάρτη των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών”.

Σε δήλωση του ο συνέταιρος στην King & Wood Mallesons, προϊστάμενος στο Τμήμα Διεθνών Επενδυτικών Ταμείων, Jonathan Blake ανέφερε ότι “είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA)  για το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο θα ενισχύσει την Κύπρο ως κέντρο παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ειδικότερα στον τομέα των επενδυτικών ταμείων.”

Δειτε Επισης

Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)