Διαγωνισμός επιχειρηματικής ιδέας από το UCLan Cyprus

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, στα πλαίσια της πολιτικής του για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο,  διοργανώνει και φέτος μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους επιχειρηματίες στα πλαίσια του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2015-16.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας 2015-16 διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας – CEDAR –του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, σε συνεργασία με τους ακόλουθους φορείς: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Junior Chamber International (Cyprus), CYBAN, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών –Κ.Ο.Γ.Ε.Ε., Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας, Παροικιακός  Σύνδεσμος Η.Β. ΕΠΙΣΤΗΜΗ, και Επιχειρηματικό Συμβούλιο Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου (UK Cyprus Enterprise Council). Χορηγοί των βραβείων του διαγωνισμού είναι οι KPMGκαι Αlpha Bank.

Μια σειρά από εργαστήρια έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη Κύπρομε σκοπό να ενημερώσουν και να στηρίξουν επίδοξους επιχειρηματίεςγια το πώς να αναπτύξουν επιτυχημένεεπιχειρηματικές ιδέες. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν ως ακολούθως: 3 Νοεμβρίου (18:00-19:30) - Πολυχώρος Νεότητας Λευκωσίας, 10 Νοεμβρίου (10:30-12:00) -Πανεπιστήμιο UCLanCyprus στη Λάρνακα, 20 Νοεμβρίου (18:00-19:30) - Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό, 20 Δεκεμβρίου (18:00-19:30) - Πολυχώρος Νεότητας Πάφου, και 25 Ιανουαρίου 2016 (18:00-19:30) -Πανεπιστήμιο UCLanCyprus στη Λάρνακα.

Ο Δρ Πανίκκος Πουτζιουρής, Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και πρόεδρος του CEDAR, δήλωσε: "Οι νέες επιχειρήσεις είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης η οποία στηρίζεται στην αειφορία και την καινοτομία. Αυτά τα εργαστήρια και ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας γενικότερα, είναι σημαντικά εργαλεία μέσω των οποίων μπορούμε να ενθαρύνουμε περισσότερες επενδύσεις σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων».
Μετά το πέρας των σεμιναρίων, οι επιχειρηματικές ομάδες και άλλοι ανεξάρτητοι συμμετέχοντες θα μπορούν να καταθέσουν μια 2-σέλιδη επιχειρηματική ιδέα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Το Πανεπιστήμιο σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: "Για περισσότερες πληροφορίεςσχετικά με το Διαγωνισμό και για εγραφή στα Εργαστήρια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.uclancyprus.ac.cy/en/business/business-idea-competition-2015-16/ή αποστείλετε email στο bic@uclancyprus.ac.cy η τηλεφωνήστε στο 24694000".

 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα