Η ΕΥ Κύπρου ενημερώνει για την ασφάλεια πληροφοριών

Η ΕΥ Κύπρου είναι ο κύριος χορηγός του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα Ασφάλεια Πληροφοριών και σχετική Νομοθεσία  (Information Security and the Law) που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό (ISC)2 (International Information Systems Security Certification Consortium ((ISC)2 Cyprus Chapter), την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Ο τομέας της Κυβερνοασφάλειας και γενικά της Ασφάλειας Πληροφοριών παρουσιάζει πολλές προκλήσεις, ειδικά σε ότι αφορά την αλληλεπίδρασή του με το υφιστάμενο αλλά και το υπό εξέλιξη νομοθετικό πλαίσιο. Ο σωστός χειρισμός περιστατικών παραβίασης πληροφοριών προϋποθέτει γνώσεις νομικών αλλά και γνώσεις θεμάτων ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της για ενημέρωση και εκπαίδευση των κυπριακών επιχειρήσεων σε σχέση με την ολοένα αυξανόμενης σημασίας ασφάλεια στο διαδίκτυο, η ΕΥ Κύπρου συμμετέχει στο σεμινάριο του (ISC)2 Cyprus το οποίο θα φέρει σε επαφή επαγγελματίες νομικούς με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας συστημάτων πληροφοριών και εκπρόσωπους ρυθμιστικών αρχών και της Αστυνομίας.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Αστυνομίας Κύπρου, του ΓΕΡΗΕΤ, του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας συστημάτων και πληροφοριών από την ΕΥ Ισραήλ.
Το σεμινάριο θα βασιστεί σε πρακτικά ζητήματα και σε περιπτωσιολογικές μελέτες από το εξωτερικό (case studies) που έχουν ως στόχο να ενημερώσουν το κοινό για τυχόν νομικές συνέπειες σε σχέση με θέματα ασφαλείας, εγκληματολογικής έρευνας (forensic investigation) και παράνομων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Nicosia City Centre (πρώην Holiday Inn) την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ 8.30 – 16.30. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: www.isc2cyprus.com.

 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα