Πτώση αλλά ικανοποιητικά κέρδη για την Daimler

Η Daimler AG ανακοίνωσε πτώση κερδών στο δ΄ τρίμηνο, αλλά έκλεισε το 2013 με κέρδη-ρεκόρ και με αισιόδοξες εκτιμήσεις για το 2014, αποδεικνύοντας ότι ο γερμανικός όμιλος έχει ξεπεράσει τις παρελθούσες δυσκολίες στην αρχή του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Dieter Zetsche δήλωσε ότι η Daimler έχει ξεπεράσει τις αρχικές δυσκολίες και έκλεισε το 2013 «πολύ επιτυχημένα», προσθέτοντας ότι όλες οι μονάδες της εταιρείας θα υπεραποδώσουν τις προσδοκίες στο νέο έτος.

«Οι προσπάθειές μας αποδίδουν», δήλωσε ο Zetsche, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars. «Οι προοπτικές μας για το μέλλον μας κάνουν επίσης αισιόδοξους ότι θα πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους σε όλες τις μονάδες μας».

Τα καθαρά κέρδη στους τρεις τελευταίους μήνες του 2013 υποχώρησαν 36% στα 1,7 δισ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας του ότι τα αποτελέσματα του περασμένου έτους ενισχύθηκαν από την πώληση των μετοχών της Daimler στην EADS, γνωστή τώρα ως Airbus.

Σε λειτουργικό επίπεδο, τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν 45% στα 2,5 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις του ομίλου στο τρίμηνο αυξήθηκαν 8% στα 32 δισ. ευρώ.

Η μονάδα αυτοκινήτων Mercedes της Daimler, που είναι και η μεγαλύτερη του ομίλου, ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,4 δισ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο, υψηλότερα κατά 63%. Τα κέρδη στη μονάδα φορτηγών αυξήθηκαν 97% στα 578 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη στην Mercedes-Benz Van κινήθηκαν υψηλότερα 3,1% στα 7,2 δισ. ευρώ και η Daimler Buses επέστρεψε στα κέρδη (5,3 δισ. ευρώ) μετά από ζημιές 1,7 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Σταθερό στο 5,25% με προοπτική μείωσης το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας
Στοπ ισπανικής Κυβέρνησης στην επιθετική πρόταση της BBVA για εξαγορά της Sabbadell
Τουρκία: Καταργεί τον κανονισμό που υποχρεώνει τις τράπεζες να αγοράζουν ομόλογα σε λίρα
Τράπεζα της Αγγλίας: Το σχεδιάγραμμα και οι προϋποθέσεις για μείωση επιτοκίων
Απαγορεύει τις απεργίες άνω των 24 ωρών η Φινλανδία-Πρόστιμα για διατάραξη της αγοράς
Γιατί τα ενοίκια θα υποχωρήσουν τελευταία στη μάχη με τον πληθωρισμό
Ρεκόρ 25ετίας για την τιμή του κακάο-Άλμα 20% σε μόλις δύο ημέρες
Αγορά ομολόγων: Υψηλός τζίρος και άνοδος των αποδόσεων
Κόλινς (Fed): Τα επιτόκια θα χρειαστεί να μείνουν ψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα
Συμφωνία των 27 της Ε.Ε. για χρήση κερδών από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος Ουκρανίας