Buena Vista: Κακό timing για Λήδρα Πάλας

Τέλη Οκτωβρίου ήρθε στην Κύπρο για σειρά επαφών τόσο με τους συνεργάτες του στη χώρα, όσο και με δυνητικούς εταίρους στον χώρο των επιχειρήσεων. Ο αντιπρόεδρος του ομίλου Buena Vista Hospitality Group (BVHG), Colin Wright, μίλησε στο InBusinessNews για τη μεγάλη επένδυση στο έργο Fortune Health Resort, για τα δεδομένα στα project του Λήδρα Πάλας και Venus Rock αλλά και για την ιδιαίτερα θετική στάση που αντίκρισε από υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης σε σύγκριση με την αρνητική στάση παλαιότερων στελεχών σε κυβερνήσεις.

Γιατί στην Κύπρο;
«Πιστεύουμε ότι η οικονομία της Κύπρου έχει πιάσει πάτο και τώρα κάνει προσπάθεια ανάκαμψης. Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει συνθήκες για στρατηγικές επενδύσεις από ξένες εταιρείες και η Buena Vista θέλει να είναι κομμάτι της ανάκαμψης και των ευκαιριών που παρουσιάζονται» τόνισε στο InBusinessNews, ο Colin Wright αναφερόμενος στους λόγους που ώθησαν τον όμιλο να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο.

Παράλληλα,  αντιπρόεδρος της Buena Vista σημείωσε πως επισκέφτηκε την Κύπρο για πρώτη φορά αρχές της δεκαετίας του 1970 αναφέροντας πως θυμάται τη χώρα ως έναν ήσυχο και ειρηνικό τόπο, με κλίμα ιδανικό για ξεκούραση και ιδιαίτερα φιλόξενο κόσμο. «Η θετική μου ανάμνηση σε συνδυασμό με το δίκαιο που ομοιάζει με αυτό της Βρετανίας αλλά και η ευρεία χρήση των αγγλικών από την πλατιά μάζα του κόσμου, καθιστούν την Κύπρο καλό προορισμό για τις επιχειρήσεις» σημείωσε ο κ. Wright. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην καλή γεωγραφική θέση της Κύπρου, που είναι ουσιαστικά στο μέσο αγορών που ενδιαφέρουν την Buena Vista, όπως τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή. «Έχει καλή αεροπορική σύνδεση, ευνοϊκούς φορολογικούς δείκτες ενώ είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να οδηγήσουν μια ξένη εταιρεία στην Κύπρο» τόνισε ο Colin Wright.

Fortune: Απομένουν τελικές εγκρίσεις
Σε σχέση με το μεγαλεπήβολο project Fortune Health Resort, ο αντιπρόεδρος της Buena Vista, τόνισε πως όλα βαίνουν καλώς και απομένουν ορισμένες διευθετήσεις για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από την κυβέρνηση για να αρχίσουν έργα κατασκευής. «Όλα αυτά πιστεύω αρχές του 2015 θα διευθετηθούν προκειμένου να προχωρήσουν τα οικονομικά θέματα και να αρχίσει το έργο να υλοποιείται» σημείωσε ο Colin Wright.

Και ποιο είναι το όραμά σας για το εν λόγω έργο, ρωτήσαμε τον κ. Wright, ο οποίος απάντησε: « Θα είναι ένα από τα κορυφαία resort Υγεάις και Ευεξίας στην Ευρώπη. Έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει υπερπολυτελείς υπηρεσίες, υποδομές για σωστή διατροφή και καλή ζωή αλλά και χώρους εκγύμνασης και άθλησης. Ακόμη θα προσφέρει υπηρεσίες υγείας μέσω κλινικής που θα δημιουργηθεί στον χώρο αλλά και υπηρεσίες σπα και ομορφιάς. Θα είναι ένας χώρος για να περάσει κάποιος μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να αναζωογονηθεί, ενώ θα προσφέρει και χώρους για μόνιμη παραμονή σε πολυτελείς οικίες με υπηρεσίες και ανέσεις».

Το ενδιαφέρον για το Λήδρα Πάλας
Ερωτηθείς σχετικά με τις ποληροφορίες που αφορούν πιθανή επένδυση στο Λήδρα Πάλας ή σε άλλα project της Κύπρου ο Colin Wright απάντησε ιδιαίτερα ανοικτά και χαρακτηριστικά: «Αγαπώ τον παλαιό χαρακτήρα του Λήδρα Πάλας και πιστεύω ότι έχει εξαιρετικές προοπτικές να καταστεί παράγοντας που θα φέρει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ξανά μαζί, όπως τους θυμάμαι κάποτε όταν πρωτοήρθα στην Κύπρο. Δυστυχώς αυτή η χρονική στιγμή δεν ευνοεί μια τέτοια κίνηση. Είχα σειρά συναντήσεων με τον Αμερικανό Πρέσβη και το προσωπικό της Πρεσβείας στην Κύπρο και με τον Αρχιεπίσκοπο και έχουμε καταλήξει στο ότι πρέπει να περιμένουμε το κατάλληλο timing. Την ίδια ώρα έχουμε πολλές προτάσεις στο τραπέζι. Τις εξετάζουμε και όταν έρθει η στιγμή θα προχωρήσουμε ή έστω θα απαντήσουμε ότι δεν μας απασχολούν».

Η παρουσία του ομίλου σε μερικά χρόνια
Δύσκολα μπορεί να κάνει εκτίμηση για την παρουσία του ομίλου στην Κύπρο, αφού όπως τόνισε ο Colin Wright αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας, η οποία στην προσπάθειά της για ανάκαμψη θα πρέπει να προσελκύσει κι άλλες ξένες επενδύσεις. Πάντως, θα πρέπει να πω ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι εξαιρετικά θετική έναντι των επιχειρήσεων και οι υπουργοί με τους οποίους μέχρι στιγμής είχα επαφές επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον, αφιερώνοντας χρόνο να συζητήσουν για τα πλάνα μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο, ενώ θα πρέπει να σας πω ότι αντίστοιχη αντιμετώπιση δεν είδαμε στο παρελθόν από κρατικούς αξιωματούχους, από το 2005 που ενδιαφερόμαστε για την Κύπρο.

Τα κριτήρια για τους τοπικούς συνεργάτες
«Έχουμε κτίσει μια κοινοπραξία με τον επιχειρηματία, Ανδρέα Καϊσή και την εταιρεία του Business Global και μέσω αυτής δραστηριοποιούμαστε στην Κύπρο. Ο Ανδρέας είναι καλός φίλος και απολαμβάνω να εργάζομαι μαζί του, τη θυγατέρα του, Μαρία και το καταρτισμένο προσωπικό τους. Οτιδήποτε εξετάζουμε και όποιον συναντούμε γίνεται με προσοχή αλλά και σοβαρή προεργασία από τον Ανδρέα Καϊσή και τους συνεργάτες του.

 

Δειτε Επισης

ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής-Τρεμιθούσας
Μείωση 1,57% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Απρίλιο
ΕΒΕ Πάφου: Εντός Μαΐου η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για προέκταση λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων
AstroBank: Επενδυτικές ευκαιρίες στην Πάφο
Όμιλος Λεπτός: Παραμένει πρωταθλήτρια στην πώληση ακινήτων σε ξένους υπηκόους η Πάφος
Συνεχίζει στην προεδρία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ο Ανδρέας Δημητριάδης
ΕΒΕ Πάφου: Επιτακτική η ανάγκη για δρόμο αερολιμένα-τουριστικής περιοχής Πάφου
Ετήσια αύξηση 13,1% στις άδειες οικοδομής και 16,9% στην αξία το πρώτο δίμηνο
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους
Επενδυτικά ακίνητα με απόδοση σε μειωμένες τιμές από την Gordian