Συνεχίζει στην προεδρία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ο Ανδρέας Δημητριάδης

Ο Ανδρέας Δημητριάδης θα συνεχίσει στην Προεδρία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων όπως αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου, το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν οι Μενέλαος Σιακόλας ως αντιπρόεδρος, και ως μέλη οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Γιώργος Λεπτός, Μιχάλης Δ. Ζαβός, Ηλίας Ηλιάδης, Χρίστος Χρίστου, Νικόλας Λανίτης και Ευαγόρας Λανίτης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Σταύρος Σταύρου, ανέφερε ότι οι μεγάλες αναπτύξεις συμβάλλουν στον εκμοντερνισμό των πόλεων μας, στη δημιουργία σύγχρονων κτιρίων για διάφορες χρήσεις, στον εμπλουτισμό της τουριστικής βιομηχανίας και γενικά στη δημιουργία ενός νέου προσώπου για τη χώρα μας. «Εξού και αποτελεί επιτακτική ανάγκη, κυβέρνηση και ιδιωτικοί φορείς, να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για πλήρη επαναδραστηριοποίηση του τομέα των μεγάλων αναπτύξεων», είπε.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων τόνισε ότι η φετινή Γενική Συνέλευση συμπίπτει με τη 10χρονη επέτειο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε την αποστολή του Συνδέσμου και τη δράση των 16 εγγεγραμμένων μελών του, η οποία επεκτείνεται σε μια σειρά από τομείς και περιλαμβάνουν 19 αξιόλογα εμπλουτιστικά έργα, με τη συνολική τους αξία να αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης προέβη σε απολογισμό του πολυσήμαντου και πολύπλευρου ρόλου του Συνδέσμου ως ένας καίριος παραγωγικός και αναπτυξιακός φορέας του τόπου, που έχει ως ζητούμενο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου που ευνοεί τις ωφέλιμες αναπτύξεις, με σκοπό να εδραιωθεί η Κύπρος ως ένα περιφερειακό επιχειρηματικό κέντρο και ταυτόχρονα ένα περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλών ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών υγείας.

Υπογράμμισε επίσης ότι «χρειάζεται ως χώρα να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αύξηση των παραγωγικών ξένων επενδύσεων», προκειμένου να αξιοποιήσουμε εξίσου τους υποσχόμενους τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της έρευνας, των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής, καθώς επίσης των ψηφιακών και των πράσινων δεξιοτήτων.

«Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια έχει η στρατηγική σύμπλευση και ο συντονισμός μεταξύ του κράτους και των επιχειρήσεων, ώστε να εργαστούμε συλλογικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα στοχεύει στις αυξημένες επενδύσεις, την ενισχυμένη διεθνή ανταγωνιστικότητα, την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα της οικονομίας, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη διασφάλιση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητριάδης.

Κλείνοντας, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε τη δέσμευση του Συνδέσμου να έχει στο επίκεντρο της δράσης του το όφελος του τόπου, την καινοτομία, τη συνεργασία και τη βιωσιμότητα, καθώς και την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία της χώρα.

Δειτε Επισης

Νέα εβδομάδα, νέες επενδυτικές ευκαιρίες από την Altamira Real Estate
Astrobank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Cyfield: Το κέντρο της Λευκωσίας αλλάζει-Αστικά αντιπλημμυρικά έργα στην ενορία Τρυπιώτη
Σε εξέλιξη η κατασκευή του Zeus Tower-Signature Collection-Εντυπωσιακό βίντεο από τα έργα στο Limassol Blu Marine
Ονειρικές πολυτελείς κατοικίες με θέα τη θάλασσα
Υπογράφηκε η σύμβαση για κατασκευή και επιδιόρθωση πεζοδρομίων στον Στρόβολο-Στο €1 εκ. το κόστος
The Great Ocean Building: Μια νέα πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη στη Λεμεσό-Τι θα περιλαμβάνει
Χωρίς άσπρο καπνό αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια... οικοδόμησης συμφωνίας για τη συλλογική σύμβαση
Αύξηση 3,3% στον αριθμό αδειών οικοδομής το πρώτο τρίμηνο του 2024-Τα στοιχεία ανά κατηγορία έργου
Έρχεται το μεγάλο Open Day της Altamira Real Estate στο Majestic Gardens στην Τερσεφάνου