ΕΒΕ Πάφου: Εντός Μαΐου η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για προέκταση λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων

Εντός Μαϊου αναμένεται να ανακοινωθεί η επιλογή της αναδόχου εταιρείας σχετικά με το έργο της προέκτασης της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων μετά την προκήρυξη διαγωνισμού από τα δημόσια έργα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Πάφου Γιώργο Μάη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μάης ανέφερε πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού για την ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων (Τμήμα Χλώρακας, Λέμπας, Κισσόνεργας) με την προθεσμία υποβολής των προσφορών να λήγει την 15η Μαρτίου 2024.

Η εκτιμώμενη ημερομηνία γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού με βάση και την προκήρυξη του διαγωνισμού, συνέχισε, είναι, «εβδομάδες από την τελευταία προθεσμία υποβολής των προσφορών, συνεπώς εντός Μαΐου, όπως μας έχει αναφέρει και ο ίδιος ο Υπουργός αναμένεται να ανακοινωθεί η επιλογή της ανάδοχου εταιρείας», συμπλήρωσε ο κ. Μάης.

Επεσήμανε επίσης πως οι όροι εντολής/τεχνικές προδιαγραφές αφορούν την ετοιμασία κατασκευαστικών σχεδίων και εγγράφων διαγωνισμού, προσθέτοντας πως η διάρκεια εκτέλεσης της Σύμβασης ορίστηκε στις 130 εβδομάδες από την ημερομηνία έναρξης υλοποίησης του αντικειμένου της σύμβασης, κάτι που το ΕΒΕ Πάφου θεωρεί υπερβολικό.

Ωστόσο, ανέφερε ο κ. Μάης, όπως εξήγησε ο Υπουργός Μετααφορών Επικοινωνιών και Έργων, αυτό δικαιολογείται λόγω της εμπλοκής αρκετών κυβερνητικών τμημάτων, αρχών και ημικρατικών οργανισμών όπως η ΑΗΚ, η ΑΤΗΚ, το ΣΑΠΑ, ΤΑΥ κτλ.

Ο κ. Μάης επεσήμανε επίσης πως ο ανάδοχος θα πρέπει να ετοιμάσει τα έγγραφα διαγωνισμού για ένα κατασκευαστικό συμβόλαιο με αναμενόμενη χρονική διάρκεια 3,5 χρόνων. Εξέφρασε, εξάλλου, την ελπίδα σύντομα το Τμήμα Δημοσίων Έργων να προβεί στην κατακύρωση της σύμβασης στον επιτυχόντα προσφοροδότη ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο οι μελέτες.

Δειτε Επισης

Νέα εβδομάδα, νέες επενδυτικές ευκαιρίες από την Altamira Real Estate
Astrobank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Σε εξέλιξη η κατασκευή του Zeus Tower-Signature Collection-Εντυπωσιακό βίντεο από τα έργα στο Limassol Blu Marine
Ονειρικές πολυτελείς κατοικίες με θέα τη θάλασσα
Υπογράφηκε η σύμβαση για κατασκευή και επιδιόρθωση πεζοδρομίων στον Στρόβολο-Στο €1 εκ. το κόστος
The Great Ocean Building: Μια νέα πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη στη Λεμεσό-Τι θα περιλαμβάνει
Χωρίς άσπρο καπνό αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια... οικοδόμησης συμφωνίας για τη συλλογική σύμβαση
Αύξηση 3,3% στον αριθμό αδειών οικοδομής το πρώτο τρίμηνο του 2024-Τα στοιχεία ανά κατηγορία έργου
Έρχεται το μεγάλο Open Day της Altamira Real Estate στο Majestic Gardens στην Τερσεφάνου
AstroΒank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση