Στα $23δις τα παγκόσμια έσοδα της KPMG

Συνολικά έσοδα $23,03 δις. παγκοσμίως, σε όρους τοπικών νομισμάτων, ανακοίνωσε η KPMG International για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Τα αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν αύξηση 4,4% ως προς το προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ σε όρους δολαρίου συνεπάγονται μικρότερη αύξηση, της τάξης του 1,4%, λόγω της σχετικής ισχύος που παρουσίασε το αμερικανικό νόμισμα κατά την υπό επισκόπηση περίοδο.
Τα αποτελέσματα κρίνονται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά και πιστοποιούν την ορθότητα της στρατηγικής του οργανισμού παγκοσμίως, σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο. Η μεγέθυνση των εσόδων μέσα σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, όπως επισημαίνει η KPMG, καταδεικνύει την ορθότητα της στρατηγικής εστίασης στις αναδυόμενες αγορές, αλλά και την υλοποίηση της φιλοσοφίας της πρόσληψης στον οργανισμό ταλαντούχων νέων ανθρώπων με επαγγελματική επάρκεια και εξειδικευμένες δεξιότητες.

Όπως επισημαίνει ο Michael J. Andrew, πρόεδρος της KPMG International, ο χρόνος που πέρασε παρουσίασε δύο πρόσωπα. «Στους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους ο ρυθμός μεγέθυνσης των εσόδων της KPMG ήταν εξαιρετικά ψηλός και ανήλθε σε 6,4% ενώ, στο δεύτερο μισό του έτους μέχρι το Σεπτέμβριο η αύξηση ήταν μικρότερη, της τάξης του 2,1%. Αναμφίβολα, η  επίτευξη θετικών ρυθμών μεταβολής των εσόδων και ανάπτυξης του κύκλου εργασιών μας, μέσα σε ένα τόσο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον τεκμηριώνει κατά τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα του προσωπικού του οργανισμού αλλά και των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί με τους πελάτες μας», σημειώνει ο πρόεδρος της KPMG International.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η αύξηση στα έσοδα από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, με το ρυθμό μεγέθυνσης να ανέρχεται σε 8,3%, στα $7,86 δις. Τα έσοδα από την παροχή φορολογικών υπηρεσιών κατέγραψαν επίσης σημαντική μεταβολή, της τάξης του 6,3%, στα $4,86 δις. Τέλος, αν και με μικρότερη αύξηση, που ανήλθε στο 0,9%, τα έσοδα από τις ελεγκτικές υπηρεσίες αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων του οργανισμού παγκοσμίως, ανερχόμενα στα $10,31 δις. Ανά τομέα δραστηριότητας και βιομηχανία ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βελτίωση των αποτελεσμάτων του οργανισμού στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τις μεταποιητικές αγορές και τις υποδομές, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τη βιομηχανία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στο επίπεδο της απασχόλησης ο οργανισμός συνέχισε κατά το συγκεκριμένο οικονομικό έτος να προσλαμβάνει πρόσωπα με εξαιρετικό ταλέντο και δεξιότητες. Κατά το δωδεκάμηνο υπό επισκόπηση η  KPMG αύξησε το προσωπικό της παγκοσμίως κατά 5%, σε περισσότερους των 152.000 συνεταίρους και χαμηλότερης ιεραρχίας εργαζομένους, αριθμός που αποτελεί ιστορική επίδοση για τον οργανισμό. Στη διάρκεια του οικονομικού έτους διορίσθηκαν πέραν των 450 νέων συνεταίρων, με το σύνολο τους παγκοσμίως να ανέρχεται σήμερα στο επίπεδο ρεκόρ των 8.600. Έγιναν επίσης προσλήψεις  πέραν των 18.000 πανεπιστημιακών αποφοίτων, ενώ στα σχέδια του οργανισμού είναι η πρόσληψη στην επόμενη τριετία ακόμη 60.000 αποφοίτων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως.
Με τη μόνιμη εστίαση της στους τομείς της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ανέλιξης του προσωπικού της η KPMG έχει δικαιωματικά καταλάβει τα τελευταία χρόνια περίοπτη θέση ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως. Η σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση αυτή έχει, άλλωστε, καταγραφεί σε αρκετές έρευνες αγοράς ανάμεσα σε απόφοιτους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του πολύ γνωστού οίκου Universum, με βάση την οποία η KPMG τοποθετείται τα τελευταία τρία χρόνια στη δεύτερη θέση του πλέον ελκυστικού εργοδότη διεθνώς (θέση που βρίσκεται ψηλότερα από εκείνες που καταλαμβάνουν οι άλλοι τρεις κορυφαίοι διεθνείς ελεγκτικοί οίκοι).

Κύπρος

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Οίκου στην Κύπρο, ο Ανδρέας Χριστοφίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG στη χώρα, ανέφερε ότι, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2011-2012 στην κυπριακή αγορά, τα αποτελέσματα της KPMG Κύπρου ήταν ικανοποιητικά. «Βασισμένοι στην άριστη κατάρτιση, τον υψηλό επαγγελματισμό και την αφοσίωση των 800 και πλέον μελών του προσωπικού μας σε παγκύπρια βάση και στις ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας  με τους πελάτες μας, ατενίζουμε με σιγουριά και αισιοδοξία τις σοβαρότατες προκλήσεις που αναμένονται κατά το 2013 υποσχόμενοι παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού μας ρόλου», σημειώνει ο κ. Χριστοφίδης.
 

Δειτε Επισης

Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
Απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία
Εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή»
The Glowmorous Dinner: Φιλανθρωπικό δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Το 7ο Cyprus HealthCare Conference ακτινογραφεί το ΓεΣΥ
Open Day για σπουδές αισθητικής στο Cyprus College Λεμεσού
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου
Αδυνατούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους οι επιχειρήσεις
Alexander College The Final Show: Ένα σπουδαίο εικαστικό γεγονός στην Πλατεία Ζουχούρι