Ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αυξάνει την προσφορά του για Manchester United

InBusinessNews  18/02/2019 09:00
Ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αυξάνει την προσφορά του για Manchester United

Ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αυξάνει την προσφορά του για Manchester United

InBusinessNews  18/02/2019 09:00
Ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman αυξάνει την προσφορά για τη Manchester United, στις 3,8 δισεκατομμύρια λίρες ($4,9 δισ.), προσπαθώντας να δελεάσει την οικογένεια Glazer να παραχωρήσει τον έλεγχο της ομάδας ποδοσφαίρου της Premier League πριν από την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής The Sun

Ο bin Salman υπέβαλε για πρώτη φορά προσφορά για την ομάδα τον Οκτώβριο, ανέφερε η Sun, αλλά η διπλωματική κρίση που ακολούθησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη «πάγωσε» την προσφορά.

Η United ελέγχεται από την αμερικανική οικογένεια Glazer, ιδιοκτήτες των Tampa Bay Buccaneers του NFL. Αγόρασαν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο του Ηνωμένου Βασιλείου το 2005, σε μια εξαγορά που χρηματοδοτήθηκε με μεγάλο χρέος και το 2012 την εισήγαγαν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να την πουλήσουν, ανέφερε η εφημερίδα.

Η αποτίμηση των 3,8 δισ. λιρών εξαρτάται από το αν ο προσωρινός διευθυντής Ole Gunnar Solskjaer καταφέρει να βάλει την ομάδα στο Champions League της επόμενης σεζόν, με τη συμφωνία απίθανο να γίνει πριν αυτό επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Sun αναφέρει ότι το ενδιαφέρον του Bin Salman για την United οδηγείται από την επιθυμία του να προκαλέσει την αντίπαλη ομάδα της Manchester City, η οποία ανήκει στον Sheikh Mansour, της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι.

Αν και η United διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι Glazers εξακολουθούν να ελέγχουν το σύλλογο, έχοντας στην κατοχή τους τις περισσότερες Β μετοχές.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας