Οι ατάκες Αγκαστινιώτη στην ΕΓΣ του ΚΕΒΕ

  22/11/2018 07:31
Οι ατάκες Αγκαστινιώτη στην ΕΓΣ του ΚΕΒΕ

Οι ατάκες Αγκαστινιώτη στην ΕΓΣ του ΚΕΒΕ

  22/11/2018 07:31
Ουσιαστικό περιεχόμενο με πολλoύς αποδέκτες ήταν η ομιλία του προέδρου του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΒΕ. Το InBusinessNews απομόνωσε τις ατάκες από την ομιλία του.

RELATED ARTICLES


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ ξεκίνησε την ομιλία του με τα σοφά λόγια του μεγάλου πολιτικού και διορατικού ηγέτη του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου Βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Αγκαστινιώτης, με τον γνωστό παραστατικό και δεικτικό του τρόπο διεμήνυσε σε όλους πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την επιχειρηματικότητα και γενικότερα το ιδιωτικό επιχειρείν.
 
«Κάποιοι θεωρούν την ιδιωτική επιχείρηση, το ιδιωτικό επιχειρείν, ως ένα αρπακτικό τίγρη και θέλουν να τον δολοφονήσουν με μια σφαίρα στο κεφάλι. Κάποιοι άλλοι βλέπουν το ιδιωτικό επιχειρείν ως μια αγελάδα την οποία μπορούν και επιθυμούν να αρμέγουν μέχρι εξαντλητικού θανάτου. Μόνο λίγοι είναι σε θέση να δουν την πραγματικότητα ότι η ιδιωτική επιχείρηση είναι ένα δυνατό άλογο που τραβά μπροστά το καραβάνι της οικονομίας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος τους ΚΕΒΕ απευθύνθηκε προς την Υπουργό Εργασίας επισημαίνοντας πως συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξεύρεσης εργατικού δυναμικού με κίνδυνο την μείωση του κύκλου εργασιών τους. «Αν και στην θεωρία του το ΕΕΕ ήταν μια κοινωνικά σωστή και ενδεδειγμένη κίνηση επισημαίνουμε ότι η Εποπτεία του πρέπει να είναι αυστηρότερη και πιο αποτελεσματική διότι πάρα πολύ συχνά ακούμε και το επιχείρημα «μα γιατί να πάω να δουλέψω και να χάσω το ΕΕΕ; Ενώ θα μπορούσα να εισπράττω το ΕΕΕ και να κάνω δουλειές του ποδαριού».

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Εστία ο κ. Αγκαστινιώτης ανέφερε πως «Ήταν άδικο και ενίοτε προκλητικό για τους συνεπείς, δανειολήπτες ………… διότι έχουμε και τέτοιους.
 
ΛΕΜΕ ΝΑΙ για την βοήθεια προς τους πραγματικά ευάλωτους, εκεί επαυξάνουμε και πλειοδοτούμε.
 
ΛΕΜΕ όμως ΟΧΙ στην έμμεση επιβράβευση όσων έκτισαν παλάτια με τα λεφτά των συνετών πολιτών».


Για το ΓεΣΥ, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ ανέφερε πως το Επιμελητήριο τάσσεται υπέρ του ΓεΣΥ ώστε η Κύπρος να αποκτήσει ένα γενικό σχέδιο υγείας και να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία, ξεκαθάρισε όμως πως «αυτό δεν σημαίνει λευκή επιταγή προς κανένα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, η πιστή τήρηση του προϋπολογισμού για το ΓΕΣΥ και η ρητή δέσμευση όλων ότι δεν θα υπάρξουν νέα αιτήματα και συνδικαλιστικοί εκβιασμοί για νέες θέσεις και μισθολογικές αναβαθμίσεις».

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Αγακστινιώτης αναφέρθηκε και πάλι στα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ «Ότι μια ομιλία πρέπει να εξαντλεί το θέμα αλλά όχι το κοινό, γι’ αυτό και κλείνω με τις ευχαριστίες μου».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας