Επιβάλλεται αλλαγή νοοτροπίας

Τα παθήματα δεν φαίνεται να μας έχουν γίνει μαθήματα και δεν βάζουμε μυαλό. Ο λόγος για τη στάση που ορισμένες εταιρείες τηρούν στις εμπορικές τους συναλλαγές με ξένους που επενδύουν στην Κύπρο, γκρεμίζοντας τα όσα θετικά κάποιοι άλλοι προσπαθούν να χτίσουν στην εικόνα του κυπριακού οικονομικού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό.

Καταγράφουμε τα γεγονότα ως έχουν και τα συμπεράσματα δικά σας: Δύο Πολωνοί οι οποίοι δημιούργησαν παράρτημα της εταιρείας τους και στην Κύπρο, προέβησαν στην αγορά οροφοδιαμερίσματος, ώστε να έχουν τον προσωπικό τους χώρο όταν επισκέπτονται την Κύπρο. Το εν λόγω διαμέρισμα βρίσκεται τον έβδομο όροφο κτηρίου στη Λευκωσία. Αφού αγόρασαν το διαμέρισμα και βρίσκονται διαδικασία ανακαίνισης, επισκέφθηκαν επώνυμη εταιρεία στη Λευκωσία για την αγορά στρωμάτων για τα κρεβάτια.

Η εν λόγω εταιρεία αφού έλαβε ως προκαταβολή το 80% του συνολικού ποσού, αρνήθηκε να προβεί στην παράδοση, εάν δεν εξοφλείτο το υπόλοιπο χρηματικό ποσό του συμβολαίου. Οι Πολωνοί δεν προέβαλαν οποιαδήποτε αντίρρηση και ζήτησαν να τους αποσταλεί το IBAN της εταιρείας για να προχωρήσουν σε έμβασμα. Μετά από αρκετές προσπάθειες, η τράπεζα τους στην Πολωνία τους ενημέρωσε πως το IBAN ήταν λάθος. Αφού ζήτησαν από την κυπριακή εταιρεία να τους αποσταλεί ο σωστός αριθμός ΙΒΑΝ προχώρησαν στην πραγματοποίηση του εμβάσματος.
Προτού προχωρήσει στην παράδοση, η κυπριακή εταιρεία θέλησε να χρεώσει επιπλέον τους Πολωνούς €200 για τη χρήση τηλεσκοπικού μηχανήματος για την παράδοση των στρωμάτων στον έβδομο όροφο.

Και εμείς διερωτόμαστε, ποια είναι η εικόνα που εκπέμπουμε; Γιατί η εταιρεία δεν ενημέρωσε τους πελάτες της από την αρχή για την επιπλέον χρέωση; Γιατί δεν ήσαν προσεκτικοί όταν απέστελλαν τον αριθμό IBAN την πρώτη φορά; Η επιπλέον χρέωση δεν είναι υπερβολική;

Άποψη μας είναι πως θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη νοοτροπία μας στον τρόπο με τον οποίο συναλλασσόμαστε, ώστε να εκπέμπουμε εικόνα επαγγελματισμού και οι άλλοι να μας αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα.

 

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη