Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για το γεγονός ότι ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών αποτελεί ίσως το βασικότερο γρανάζι κίνησης της κυπριακής οικονομίας, αλλά ούτε και να υποδείξουμε εκ νέου το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος και η Κύπρος ως αποτέλεσμα κακών πρακτικών που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν από λίγους, ευτυχώς, επαγγελματίες του χώρου.

Λίγοι, αλλά όπως δυστυχώς αποδείχθηκε «αρκετοί» για να αμαυρώσουν το όνομα και την φήμη της χώρας μας, μεμονωμένες περιπτώσεις που όμως ήταν «αρκετές» για να γυρίσουν τον μύλο της αρνητικής προπαγάνδας κάποιων στο εξωτερικό, που δεν ήθελαν και πολλά για να στοχοποιήσουν την Κύπρο.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε και θέλει να προχωρήσει με την σύσταση της ενιαίας εποπτικής αρχής, εμφανίζεται και δείχνει πραγματικά αποφασισμένη να προστατεύσει την αξιοπιστία της Κύπρου.

Είναι λοιπόν λυπηρό, μια τέτοια προσπάθεια να προσκρούει στο τείχος άρνησης που στήνει κυρίως ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος μέσα από την ανάδειξη αμιγώς νομικής υφής επιχειρημάτων-που δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε- παραγνωρίζει πλήρως την πολιτική διάσταση και πολιτικές προεκτάσεις του όλου ζητήματος.

Η ενιαία εποπτική αρχή αποτελεί αδήριτη ανάγκη γι’ αυτό και θα αναμέναμε από την ηγεσία του δικηγορικού κόσμου της Κύπρου να αντικρίσει το όλο εγχείρημα μακριά από δογματικές τοποθετήσεις και αφορισμούς, θα αναμέναμε μέσα από μια εποικοδομητική προσέγγιση να έρθει ως συνοδοιπόρος και όχι ως αντίπαλος του κράτους.

Κανείς δεν είπε να μην εκφραστούν οι όποιες επιφυλάξεις και προβληματισμοί, όμως ένα είναι να κατατίθενται υπό την μορφή ενίσχυσης της όλης προσπάθειας και προς πιθανή βελτίωση του επιδιωκόμενου αποτελέσματος, και άλλο με μοναδικό στόχο τον τορπιλισμό της εν τη γενέσει της.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως έστω και τώρα ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος θα αναθεωρήσει την στάση του και δεν θα γίνει με την «μονοκόμματη» αντιμετώπιση του όλου εγχειρήματος, η αιτία η ενιαία εποπτική αρχή να καταλήξει στις ελληνικές καλένδες.

Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, ίσως το τίμημα που μελλοντικά ως χώρα πληρώσουμε, να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ήδη πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε…

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη