Πως τα πούρα του Κατσουρίδη έφεραν αναστάτωση στη Βουλή

Κατά τη συζήτηση των τριών επειγόντων νομοσχεδίων που αποτελούν και τα πρώτα βήματα για το Μνημόνιο προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν συζητείτο το θέμα της αύξησης του φόρου στα καπνικά και τα αλκοολούχα είδη.

Πιο ειδικά η αναστάτωση προκλήθηκε μετά την πρόταση του Γιώργου Περδίκη των Οικολόγων, ο οποίος τόνισε πως είναι αδιανόητο να φορολογούνται όλα τα είδη καπνού και τσιγάρων και να εξαιρούνται τα πούρα. «Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να φορολογηθούν τα πούρα. Μήπως κάποιοι από αυτούς βρίσκονται και μέσα στη Βουλή… Τώρα που ήρθε και ο φίλος μου ο Νίκος (σ.σ. Κατσουρίδης) ας μας απαντήσει».

Μετά την «πάσα» του Γιώργου Περδίκη ο Νίκος Κατσουρίδης πήρε τον λόγο τονίζοντας: «Καλά τι θέλει να πει ο κ. Περδίκης; Ότι έχω οποιοδήποτε συμφέρον από τα πούρα που καπνίζω; Ας τα φορολογήσουμε με 1000%».
Στη συνέχεια μάλιστα ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, πρότεινε να προχωρήσουν σε ψήφιση νόμου για αύξηση του φόροου στα πούρα, με την οποία συμφώνησαν τελικώς όλα τα κόμματα και εντός των ημερών αναμένεται να περάσει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Πάντως, πως καταλήξαμε από τα πούρα του Κατσουρίδη στη συμφωνία για νέα φορολογία στο εν λόγω καπνικό προϊόν ενώ η ημερήσια διάταξης αφορούσε άλλους φόρους κατανάλωσης και μέτρα του Μνημονίου μόνο τα καμάρια που ψηφίζουμε το ξέρουν.

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη