Fahrenheit Bakery: Με προζύμι από το Σαν Φρανσίσκο

Είναι και αυτοί οι χώροι που κοσμούν «κάτω» το κέντρο της πόλης και κάνουν τη διαφορά, διότι απλώς είναι μοναδικοί, εναλλακτικοί και ξεχωριστοί, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες.

Το περιοδικό IN Business παρουσίασε στο τεύχος Απριλίου «The Larnaka Issue» την πόλη του Ζήνωνα που μεταμορφώνεται σε ένα διεθνές Business & Lifestyle Destination.

Εκτός από τις μεγάλες αναπτύξεις που έγιναν στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια, είναι και αυτές οι μικρές επιχειρήσεις «κάτω» στο κέντρο της πόλης, που διαχρονικά αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.  

Διαβάστε ακόμα: 

Παίρνει μπρος για τα καλά η βιομηχανία της διοργάνωσης εκδηλώσεων 

Η… ρότα της ακτοπλοϊκής με Ελλάδα και το μήνυμα Δημητριάδη 

Μπήκαμε στο ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας 

H IDEAL Holdings εξαγοράζει την Netbull ΕΠΕ 

Ανάμεσά τους, το Fahrenheit Bakery, ένα concept που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως American dream με κυπριακή πινελιά.  

Fahrenheit Bakery

Όταν η Μαρία Χατζηθεοχάρους αποφάσισε να σπουδάσει public health, ίσως να μην είχε φανταστεί ότι το δικό της μονοπάτι  έκρυβε για την ίδια εκπλήξεις και μάλιστα γαστρονομικές.

Χαμένη, πάντως, δεν βγήκε σε καμία περίπτωση, καθώς κατάφερε να αξιοποιήσει τη γνώση των σπουδών της, για να δώσει σάρκα και οστά στο μεράκι της, μέσα από μια πιο υγιεινή, όμως, εκδοχή.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το γαστρονομικό δημιουργικό της ταξίδι. Μετά από το πέρασμά της στις ΗΠΑ, απ’ όπου κατάγεται και ο σύζυγός της, κι αφού εργάστηκε επί σειρά ετών σε εκεί εστιατόρια, αποφάσισαν από κοινού να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους στη Λάρνακα: Να δώσουν στο Αmerican dream μια πιο κυπριακή πινελιά. Και το πέτυχαν μέσα από το Fahrenheit Bakery, που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο σπίτι, στην οδό Σταδίου 5, στο κέντρο της πόλης.

Εκεί προσφέρονται αμερικανικά γλυκά, cakes, ψωμιά και γενικά πιο παραδοσιακά αμερικάνικα προϊόντα, που δεν είναι τόσο γνωστά στην Κύπρο και όλα ανεξαιρέτως είναι δικής τους δημιουργίας και από φρέσκα υλικά.

Ακόμη και το ψωμί που φτιάχνουν, λέει χαρακτηριστικά η Μαρία, είναι από παραδοσιακό προζύμι του Σαν Φρανσίσκο, που έφεραν μαζί τους πριν από έξι χρόνια.

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022