Η… ρότα της ακτοπλοϊκής με Ελλάδα και το μήνυμα Δημητριάδη

Μάριος Ρούσσος  29/04/2022 06:35
Η… ρότα της ακτοπλοϊκής με Ελλάδα και το μήνυμα Δημητριάδη

Η… ρότα της ακτοπλοϊκής με Ελλάδα και το μήνυμα Δημητριάδη

Μάριος Ρούσσος  29/04/2022 06:35

Ήγγικεν η ώρα και… βίρα τις άγκυρες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, αφού σήμερα το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει-στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που θα παραθέσει-, τόσο την εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά έπειτα από τον σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε όσο και όλες τις λεπτομέρειες που θα αφορούν τα δρομολόγια.

«Θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει πως η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στη δέσμευσή της για να προσφέρει εναλλακτική συνδεσιμότητα», δήλωσε στο InBusinessNews o αρμόδιος Υφυπουργός Βασίλης Δημητριάδης ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων που θα γίνουν, τονίζοντας πως πρόκειται για μια ξεκάθαρα κοινωνική πολιτική.  

Διαβάστε ακόμα: 

Παίρνει μπρος για τα καλά η βιομηχανία της διοργάνωσης εκδηλώσεων 

Μπήκαμε στο ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας 

H IDEAL Holdings εξαγοράζει την Netbull ΕΠΕ 

Fahrenheit Bakery: Με προζύμι από το Σαν Φρανσίσκο

«Από τον Ιούνιο οι συμπολίτες μας θα μπορούν να ταξιδέψουν διά της θαλάσσης, με τα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες και τον καταδυτικό εξοπλισμό», τόνισε, για να προσθέσει πως δεδομένου ότι το όλο εγχείρημα είναι επιδοτούμενο από το κράτος, θα πρέπει να αγκαλιαστεί από τους πολίτες. «Και η εταιρεία θα πρέπει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες», διαμήνυσε.

Επιπλέον, ο Βασίλης Δημητριάδης έστειλε το μήνυμα πως το πλοίο θα είναι «γραμμής», και συνεπώς δεν θα πρέπει να γίνεται σύγκριση με πλοία κρουαζιέρας και τις αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρουν.

«Λόγω της διάρκειας του ταξιδιού (σ.σ. 30 ώρες) θα προσφέρονται οι βασικές υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής και καμπίνες για όλους τους επιβάτες», εξήγησε ο κ. Δημητριάδης.

Όπως πληροφορούμαστε συναφώς, το πλοίο που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής για τους ταξιδιώτες που θα το επιλέξουν. Όσον αφορά τις τιμές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα διαφέρουν από το μέσο όρο των αντίστοιχων εστιατορίων στη ξηρά.

Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια

Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν έγραψε το InBusinessNews, τα πρώτα δρομολόγια προγραμματίζονται για τον προσεχή Ιούνιο και βάσει του συμβολαίου θα διαρκέσουν για 3+3 χρόνια.

Για την εξεύρεση ανάδοχου, υποβλήθηκαν συνολικά τρεις προσφορές, οι οποίες τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης που ορίστηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας για αξιολόγηση, με σκοπό την κατακύρωση της προσφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που κατατέθηκαν αφορούν τις εξής εταιρείες και:

  • KIARA NAFTIKI ETAIRIA  (€16.500.000)
  • SCANDRO HOLDING LTD  (€15.594.000)
  • N.Y. BUSINESS TIES LTD (€14.100.000)

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού προβλέπεται, μεταξύ άλλων, κρατική επιδότηση 5,5 εκατ. τον χρόνο για 22 μετ' επιστροφής δρομολόγια, καθώς και η επιλογή για τον επιτυχών προσφοροδότη, μεταξύ του λιμανιού της Λεμεσού και της Λάρνακας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας