Sophia Flower Studio: Υπηρεσίες διακόσμησης και ανθοσυνθέσεων

InBusinessNews  27/12/2021 07:30
Sophia Flower Studio: Υπηρεσίες διακόσμησης και ανθοσυνθέσεων

Sophia Flower Studio: Υπηρεσίες διακόσμησης και ανθοσυνθέσεων

InBusinessNews  27/12/2021 07:30

Η εταιρεία Sophia Flower Studio προσφέρει υπηρεσίες διακόσμησης εσωτερικού χώρου, εταιρικών σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων, καθώς επίσης και υπηρεσίες δημιουργίας ανθοσυνθέσεων.

Παράλληλα, ασχολείται με το λιανικό εμπόριο στον χώρο της διακόσμησης, με εισαγωγές διακοσμητικών προϊόντων, συνεργασίες με ντόπιους τεχνίτες και σχεδιασμό εξωτερικών χώρων (exterior/landscape design). 

Σε συνέντευξή τους στο InBusinessNews, ο CFO και Director of Operations, Γιάννης Ευσταθίου και η CEO και Creative Director της εταιρείας, Σοφία Χαραλάμπους, μίλησαν για την αφορμή δημιουργίας της επιχείρησης, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε λόγω της πανδημίας, καθώς και τα σχέδια που θα υλοποιηθούν για ανάπτυξη της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: 

Τα 5+1 μεγάλα έργα που αναμένει η Λευκωσία 

Λ. Ζουρίδης: Αυξήσεις τιμών και ελλείψεις στο λιανεμπόριο το 2022 

Βροχή ακυρώσεων στα κέντρα αναψυχής παγκύπρια 

Νέες αφίξεις στο Mall of Engomi 

F. Shammas: Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορώ να ανεχτώ

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στην ίδρυση της εταιρείας, η κ. Χαραλάμπους επεσήμανε ότι «η αγάπη μας για τη φύση, η ανάγκη για δημιουργία και τα κενά που παρατηρήσαμε στην αγορά, οδήγησαν στη δημιουργία της εταιρείας μας.

Έχοντας προσωπικά κάνει σπουδές στο Interior Design και ο Γιάννης στο Mechanical Engineering, αλλά και με την εμπειρία που αποκτήθηκε με τη πάροδο των χρόνων, μέσα από τις προηγούμενές μας δουλειές, αποκομίσαμε γνώσεις που μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε τη δική μας εταιρεία, παρά τις δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά μας.

Η ιστορία της εταιρείας μας άρχισε πριν από επτά χρόνια, όταν δειλά-δειλά αρχίσαμε να διακοσμούμε εκδηλώσεις τα σαββατοκύριακα, αλλά και να φτιάχνουμε ανθοσυνθέσεις, των οποίων τα λουλούδια μαζεύαμε από τα χωράφια που καλλιεργούσαμε. Απευθυνόμαστε σε ένα κοινό το οποίο δείχνει περισσότερη ευαισθησία, τόσο σε περιβαλλοντικά θέματα, όσο και στην αξιοποίηση όλων αυτών που μας προσφέρει η φύση απλόχερα, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και τον δημιουργό, ο οποίος αφιέρωσε τον χρόνο και τη γνώση του για την υλοποίηση μίας ιδέας».

Από την πλευρά του ο κ. Ευσταθίου, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας, λέγοντας ότι «η πανδημία αφενός επηρέασε αρνητικά την εταιρεία και αφετέρου μας ώθησε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά μεγάλο ποσοστό, γεγονός που μας ανάγκασε να βρούμε εναλλακτικές, ώστε η εταιρεία μας να είναι βιώσιμη μέχρι και σήμερα».

Παράλληλα, μιλώντας για τα άμεσα σχέδια ανάπτυξης της επιχείρησης, η κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι αυτά είναι «η διάθεση των προϊόντων μας διαδικτυακά, η αύξηση της γκάμας των διακοσμητικών προϊόντων μας, πρωτίστως από την εγχώρια αγορά, αλλά και η πιο συχνή οργάνωση εργαστηρίων στα οποία θα παρέχεται γνώση στους συμμετέχοντες σε θέματα όπως η δημιουργία ανθοσυνθέσεων/στεφανιών, η φύτευση και συντήρηση φυτών, κ.α.»

Καταλήγοντας, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι η εταιρεία προχώρησε «στην καλλιέργεια μύρτιλων (blueberries), των οποίων η πρώτη συγκομιδή θα γίνει στις αρχές Ιουλίου του 2022. «Επίσης, βρισκόμαστε στο στάδιο μελέτης ενός μακροχρόνου σχεδίου, το οποίο αφορά στην οικοδόμηση και ανάπτυξη φάρμας, βασισμένης στη θεωρία της περμακουλτούρας», σημείωσε.  

Facts & Figures

Έτος ίδρυσης: 2019

Ιδρυτές: Γιάννης Ευσταθίου & Σοφία Χαραλάμπους

Συνεργάτες/Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας