Τhe story behind success από 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα τελευταία χρόνια, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνιούν για την αναβάθμιση της παραγωγικότητάς τους και την ενσωμάτωση καινοτομικών δράσεων, που είναι και οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξή τους.

Η βασική συνεπώς πρόκληση είναι να καταφέρουν να συνδυάσουν την επιβίωσή τους με την προσπάθεια να αναπτυχθούν. Συνεχής προσπάθεια η ένταξη στην επιχειρηματική τους δράση τις ψηφιακές τεχνολογίες αλλά και τις νέες δεξιότητες, με απώτερο στόχο και σκοπό να ενταχθούν σε κάποια παγκόσμια παραγωγική αλυσίδα, που θα βελτιστοποιήσει την εξωστρέφειά τους και άρα θα ενισχύσει τη θέση τους.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια επιχειρηματίες από τις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου καλούνται να παραθέσουν, ενώπιον του Συνεδρίου με τίτλο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις των επαρχιών Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου», μέσω της δικής τους εμπειρίας, τα κίνητρα που τους ώθησαν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, τα ρίσκα και οι κίνδυνοι που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και πως τα διαχειρίστηκαν. Παράλληλα, μοιράζονται τις ενέργειες μέσω των οποίων η επιχείρησή τους καταγράφει κέρδη, τους προβληματισμούς και τα σχέδιά τους σε ό,τι αφορά το μέγεθος της επιχείρησης ως προς την αποδοτικότητα και παραγωγικότητα, ενώ επί τάπητος τίθεται και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης και της μείωσης κόστους.

Στο πάνελ συζήτησης συμμετέχουν οι:

- Χαρίκλεια Θεοδούλου, Partner, Harris Kyriakides

- Αντώνης Ορθοδόξου, Διευθύνων Σύμβουλος, Orthodoxou Group of Companies

- Σπύρος Χριστοδούλου, Γενικός Διευθυντής, Διεύθυνση & Τομέας Πωλήσεων, Delicacy Foods

Τη Συζήτηση θα συντονίσει ο Μάριος Λουκαΐδης της εταιρείας Synpraxis Management Services.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της επαρχίας Λάρνακας και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου διοργανώνεται από τις ΙΜΗ, Ελληνική Τράπεζα, Epic και Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus οι οποίες αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσής τους, λόγω έλλειψης κεφαλαίων καθώς και της πιστοληπτικής τους αδυναμία για μακροχρόνιο δανεισμό, της μικρής τους παραγωγικής ικανότητας, τις δυσκολίες στην υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων λόγω στενότητας κεφαλαίων όπως επίσης και από την ανυπαρξία οικονομιών κλίμακας που έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές από τους προμηθευτές.

Με γνώμονα τα πιο πάνω στόχος του Συνεδρίου είναι να δώσει την ευχέρεια στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν ιδιαίτερα μετά από 2 χρόνια παρατεταμένης κρίσης λόγω της πανδημίας.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα διευθυντικά στελέχη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της επαρχίας Λάρνακας και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Πληροφορίες

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, 15.00

Ξενοδοχείο Adams, Αγία Νάπα

Δωρεάν συμμετοχή, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: REPORTER, περιοδικό ΙN Business, περιοδικό GOLD

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022