Debbie's Cookies: Γευστικό ταξίδι από ΗΠΑ στην καρδιά της Λευκωσίας

Πολύκαρπος Θωμά  27/09/2021 07:00
Debbies Cookies: Γευστικό ταξίδι από ΗΠΑ στην καρδιά της Λευκωσίας

Debbie's Cookies: Γευστικό ταξίδι από ΗΠΑ στην καρδιά της Λευκωσίας

Πολύκαρπος Θωμά  27/09/2021 07:00

Το όνειρο της Αμερικανίδας Debbie να παρουσιάσει και να προωθήσει μερικά από τα παραδοσιακά αμερικανικά γλυκά στην Κύπρο, έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία του Debbie’s Cookies.

Το γευστικό ταξίδι της Debbie άρχισε το 2002 στον Στρόβολο, με την προσφορά μίας σειράς προϊόντων που αποτελούνταν από πλειάδα γλυκών, όπως μπισκότα, brownies, muffins, carrot cakes, chocolate cakes, red velvet, αλλά και το περίφημο cheesecake της Νέας Υόρκης!

Το 2014, το γλυκοπωλείο ανέλαβαν οι αδερφές Ιρένα και Νάταλη Δαμιανού.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, η Managing Director του Debbie’s Cookies, Ιρένα Δαμιανού, η Debbie προσέφερε στις δύο αδερφές σωστή καθοδήγηση, καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμα: 

Το ράλι ανόδου του κατασκευαστικού κόστους και τα υλικά που καίνε

Ο επενδυτικός προορισμός για ακίνητα στην Κύπρο η Πάφος

Χάρης Λοϊζίδης: Παρά το καίριο πλήγμα ο τουρισμός θα ανακάμψει

Τα τελευταία έξι χρόνια η εταιρεία έχει εξελιχθεί, προσθέτοντας στο ενεργητικό της καινούργιες συνεργασίες και προϊόντα για το κοινό και διευρύνοντας την επικοινωνία με τους πελάτες μέσω της ενίσχυσης της διαδικτυακής της παρουσίας.

Εξάλλου, όπως επεσήμανε, «σε μία προσπάθεια να ακολουθήσουμε την εξέλιξη των γαστρονομικών και διατροφικών απαιτήσεων των Κυπρίων, έχουμε εντάξει μία καινούργια σειρά vegan προϊόντων, με στόχο να προσφέρουμε γευστικές επιλογές στα άτομα που αποφεύγουν την κατανάλωση κρέατος».

Το γλυκοπωλείο
Ιδιαίτερα δημοφιλή στους λάτρεις του γλυκού είναι το παραδοσιακό carrot cake, αλλά και τα αμερικανικά μπισκότα. Για όσους δε, επιθυμούν να κάνουν εντύπωση στο πάρτι γενεθλίων τους, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές 3D τούρτες. Η επιχείρηση έχει μεταφερθεί στη Λεωφόρο Kennedy 60, όπου στεγάζεται και το εργαστήρι γλυκών.

Η άριστη ποιότητα ως διαχρονικός στόχος
Όπως τόνισε η κ. Δαμιανού, η μεγαλύτερη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει η εταιρεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν η διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων σε όσο το δυνατόν σταθερότερη τιμή, αφού οι αυξήσεις στο κόστος των πρώτων υλών στην Κύπρο υπήρξαν συνεχείς.

Παράλληλα, συνέχισε, «η προσπάθειά μας εστιαζόταν στη συνεχή εξέλιξη της σειράς προϊόντων, με την προσφορά καινούργιων γλυκών, ώστε να αυξήσουμε και τον κύκλο πελατών μας».

Οι επιπτώσεις της πανδημίας
Ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας του Debbie’s Cookies με τους πελάτες στην πανδημία, ήταν μέσω delivery ή τηλεφωνικώς, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση. Την ίδια ώρα, απαιτούνταν υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στις εισαγωγές, καθότι πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται προέρχονταν από Αγγλία και Αμερική, γεγονός που καθιστούσε σχεδόν αδύνατη την έγκαιρη παραλαβή τους.

Παρ’ όλα αυτά, η επιχείρηση δεν πτοήθηκε από τις δυσκολίες, καθώς, όπως είπε η κ. Δαμιανού, «μας έκαναν πιο ανθεκτικούς και προσαρμοστικούς στις αλλαγές. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βρήκαμε λύσεις, στήσαμε δίκτυο διανομής, δυναμώσαμε την ομάδας μας, βρήκαμε εναλλακτικά υλικά από την κυπριακή αγορά και διατηρήσαμε την προσωπική σχέση με τον πελάτη μας, παρόλο που δεν είχαμε την πολυτέλεια της διά ζώσης επαφής».

Το όραμα παραμένει αναλλοίωτο 
Καταλήγοντας, η κ. Δαμιανού θέλησε να τονίσει ότι η φιλοσοφία της εταιρείας παραμένει άθικτη μέσα στα χρόνια, λέγοντας ότι «το Debbie’s Cookies ήταν και παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση. Είμαστε μια μικρή ομάδα, με εξαιρετική επικοινωνία, μεταξύ μας σεβασμό και πολλή αγάπη.

Ο μοναδικός στόχος μας είναι να προσφέρουμε τα αγαπημένα σας προϊόντα, στην ίδια εξαιρετική ποιότητα, όπως πρέπει και όπως περιμένετε να είναι! Για μας, η ανάπτυξη και το μέγεθος δεν πάνε μαζί. Είμαστε τυχεροί που τα καταφέραμε μέχρι εδώ, μετά από τεράστιες δυσκολίες και αμέτρητα ρίσκα. Ευχαριστούμε τους πελάτες μας που είναι κοντά μας τόσα χρόνια και ανυπομονούμε για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

FACTS & FIGURES

  1. Έτος ίδρυσης: 2002
  2. Ιδρύτρια: Debbie Neokleous
  3. Υπεύθυνες: Irena & Natalie Damianou
  4. Αριθμός προσωπικού: 10
  5. Ετήσιος κύκλος εργασιών: €400,000

Συνεργάτες/Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας