Ο επενδυτικός προορισμός για ακίνητα στην Κύπρο η Πάφος

InBusinessNews  27/09/2021 06:35
Ο επενδυτικός προορισμός για ακίνητα στην Κύπρο η Πάφος

Ο επενδυτικός προορισμός για ακίνητα στην Κύπρο η Πάφος

InBusinessNews  27/09/2021 06:35

Η αγορά ακινήτων στην Πάφο είναι κάτι πολύ περισσότερο από τους αριθμούς, τόνισε ο Σίμος Σιμιλλίδης, Commercial Director της Pafilia Property Developers Ltd, υπογραμμίζοντας πως συνιστά τον επενδυτικό προορισμό για ακίνητα στο νησί, κατέχοντας το 17% του μεριδίου αγοράς ακινήτων στην Κύπρο το 2021.

Μιλώντας στο 15ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και αναλύοντας την αγορά ακινήτων της Πάφου από το 2018 μέχρι και τον Αύγουστο του 2021, ο κ. Σιμιλλίδης σημείωσε πως η πλειοψηφία των αγοραστών ακινήτων προέρχονται από πολίτες της Ε.Ε. και από πολίτες τρίτων χωρών.

Διαβάστε ακόμη: 

Ανακτά την παλιά της αίγλη για ακίνητα η Λευκωσία

Αυξημένο ισραηλινό ενδιαφέρον για ακίνητα της Λεμεσού

Συγκεκριμένα, 2.129 πωλητήρια έγγραφα αφορούσαν Κύπριους πολίτες, 3.001 πολίτες της Ε.Ε. και 2.325 πολίτες τρίτων χωρών. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις ακινήτων το 2020 σε ξένους αγοραστές, το 36% αφορούσαν ακίνητα στην επαρχία Πάφου.

Χαρακτήρισε το 2021 πιο ελπιδοφόρο, καθώς από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2021, Ευρωπαίοι πελάτες αγόρασαν 35,6% περισσότερα ακίνητα στην Πάφο, από την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Διαβάστε ακόμα: 

Το ράλι ανόδου του κατασκευαστικού κόστους και τα υλικά που καίνε

Debbie's Cookies: Γευστικό ταξίδι από τις ΗΠΑ στην καρδιά της Λευκωσίας 

Χάρης Λοϊζίδης: Παρά το καίριο πλήγμα ο τουρισμός θα ανακάμψει

Ο κ. Σιμιλλίδης σημείωσε πως η Πάφος συνιστά τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό και για Κύπριους οι οποίοι επενδύουν σε ακίνητα και εξοχικές κατοικίες στην περιοχή της Πάφου, ωστόσο χαρακτήρισε ως σημαντική την συμβολή των ξένων επενδυτών, οι οποίοι, όπως ανέφερε, έδωσαν ώθηση στην κατασκευή μοναδικών κτηρίων και αναπτύξεων προορισμού στην επαρχία της Πάφου.

 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας